Kimera EVO38, Lancia'dan İlham Alan Muhteşem Restomod'a Biraz Integrale AWD Sihri Katıyor

Lancia, Grup B döneminde 037 ralli aracını geliştirmeye devam etseydi ne olurdu?

Kimera Automobili, satılan EVO37'nin "Integrale" versiyonu olan ve bir dizi dış, iç ve mekanik yükseltme içeren EVO38'i tanıttı. EVO38'in en önemli özelliği, arkadan itişli Lancia 037 ralli otomobilinin hiç gerçekleşmemiş evriminden ilham alan dört tekerlekten çekiş sisteminin eklenmesidir.

Yeni model İtalyanca "Son Evrim" anlamına gelen "Ultima Evoluzione" olarak tanımlanıyor. EVO38 yeniden tasarlanmış bir gövde setine sahip olmasına rağmen, stil EVO37'nin başarılı tarifine sadık kalıyor. Ön tarafta, tamponda daha büyük girişler ve kaputta daha derin bir havalandırma vardır. Profilde, çamurluklar eskisinden daha geniş ve biraz daha kutulu, Pirelli P Zero lastiklerle kaplı yeni ralli esintili alaşım jantları vurguluyor. Son olarak, motor kapağı, difüzör ve arka kanatta revizyonlar yapılırken, yuvarlak arka lambaların arasına yeni bir tek egzoz borusu monte edilmiştir.

Kimera EVO38'in ayrıntılı teknik özelliklerini henüz açıklamadı ancak dış görünümünde iyileştirmeler olduğunu biliyoruz. Motor, merkeze monte edilmiş daha büyük bir turboşarj, geliştirilmiş havalandırma ve baca tarzı egzozlarla yükseltildi ve bu da selefine kıyasla daha yüksek bir güç çıkışı ile sonuçlandı. Bununla birlikte en büyük fark, EVO38'i revize edilmiş şasi kurulumu ve iyileştirilmiş ağırlık dağılımı ile birlikte RWD EVO37'den daha hızlı hale getiren AWD sistemidir.

Şirket ayrıca, revize edilmiş kokpiti bize göstermeden, yeni modelin iki kişilik kabin içinde daha iyi ergonomiye sahip olduğunu söyledi.

İsminden de anlaşılacağı üzere EVO38 sınırlı sayıda 38 adet üretilecek - ki bu sayı bir önceki iterasyona kıyasla bir adet daha fazla. Fiyatlandırma henüz açıklanmadı ancak kimse ağır bir şekilde yeniden tasarlanmış Lancia 037'den esinlenen bir restomodun ucuza gelmesini beklemiyor.