VW Scirocco Elektrikli Spor Otomobil Olarak Geri Dönebilir

VW Scirocco'nun dördüncü neslinin değerlendirme aşamasında olduğu ve temellerini yeni nesil Porsche 718 ile paylaşabileceği bildiriliyor

Kaderin beklenmedik bir cilvesi olarak Volkswagen'in Scirocco ismini tamamen elektrikli bir spor otomobil olarak geri getirmeyi düşündüğü bildiriliyor. Proje henüz üretim için yeşil ışık almamış olsa da, çift elektrik motorlu ve Porsche türevi bir platforma sahip alçak bir coupe, yeniden canlanan bir Scirocco için mükemmel bir temel oluşturabilir.

VW, hem GTI hem de R isimlerinin sadece elektrikli araçlara özel gelecekte de var olmaya devam edeceğini ve yaklaşan sıcak hatchback, vagon, SUV ve sedanların ızgaralarını süsleyeceğini resmen onayladı. Bu versiyonlar VW ID ailesini kesinlikle daha cazip hale getirirken, daha geleneksel bir coupe kesinlikle yelpazeye hoş bir katkı olacaktır.

Autocar tarafından bildirildiği üzere, VW şu anda Scirocco'nun geri dönüşü için "iç tasarım, mühendislik ve üretim önerileri üzerinde çalışıyor". İçeriden kaynaklar, VW CEO'su Thomas Schafer tarafından onaylanması halinde modelin 2028 yılına kadar üretime geçebileceğini öne sürüyor.

Alt yapı için olası bir rakip Audi ve Porsche tarafından geliştirilen PPE mimarisidir. Aynı platform yeni nesil Porsche 718 Boxster ve Cayman'ın yanı sıra Cupra Dark Rebel Concept'in üretim versiyonunda ve söylentilere göre yeni nesil Audi TT'de de kullanılacak. Scirocco, PPE platformunun modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanarak çift elektrikli motorlardan, ince bir batarya paketinden ve keskin sürüş dinamiklerinden yararlanabilir.

Raporlar doğruysa, dördüncü nesil Scirocco, platformunu eşdeğer Golf ile paylaşmayan ilk araç olacak, çünkü ikonik hatchback'in yeni nesli SSP mimarisi üzerinde yükselecek.

Dördüncü nesil VW Scirocco'nun tasarımı hakkında konuşmak için henüz çok erken olsa da, ortalığı heyecanlandırmak için spekülatif bir render hazırladık. Alçak spor otomobilin oranları Porsche 718 Boxster'ın casus çekimlerine dayanıyor ve VW ID'den stil ipuçları ödünç alıyor. GTI Konsept. Seleflerinde olduğu gibi, yeni Scirocco'nun da dört kişilik bir kabine sahip olacağı ve karışıma biraz pratiklik katacağı söyleniyor. Bu, kesinlikle iki koltuklu kardeşlere kıyasla daha uzun bir dingil mesafesi ile sağlanabilir.