Volvo'nun Elektrikli SUV'ları 'Recharge' Markasından Vazgeçerek EX40 ve EC40 Olarak Yeniden Doğuyor

Model yılı güncellemesi, Twin Motor trimlerinin gücünü 436 beygire yükseltirken, gaz pedalı tepkisini de iyileştiriyor

Volvo, son model yılı güncellemelerinin bir parçası olarak XC40 Recharge ve C40 Recharge'ın artık EX40 ve EC40 olarak adlandırıldığını duyurdu. Tamamen elektrikli crossover'lar ayrıca çift motorlu güç aktarma organları için bir güç artışından yararlanıyor ve artık karanlık temalı Black Edition trimlerinde mevcut.

Yeni isimler EX40 ve EC40'ı Volvo'nun tamamen elektrikli serisinin geri kalanıyla (EX30, EX90 ve EM90) aynı çizgiye getiriyor. Ayrıca EX40'ın eski adını koruyan İYM ile çalışan XC40'tan daha da farklılaşmasına yardımcı olarak müşterilerin EV'leri hibritlerden ayırmasını kolaylaştırıyor. Bu arada, XC40'ın plug-in hibrit versiyonları "Recharge" amblemini kaybediyor ve sadece T6 ve T8 olarak adlandırılıyor.

Bagaj kapağındaki yeni amblemlerin yanı sıra, EX40 ve EC40 Twin Motor varyantları, daha hızlı gaz tepkisi için yeni bir pedal eşlemesinin yanı sıra 34 bg güç ekleyen yeni Performans yazılım paketinden yararlanır. Tam 436 bg'ye yeni bir "Performans" sürüş modu ile erişilebilir. Aynı işlem, isteğe bağlı bir havadan yazılım güncellemesinin bir parçası olarak belirli pazarlarda bir önceki model yılı (2024) için de mevcut olacak.

Volvo XC60 Black Edition'ın öldürülmüş görünümünü sevenler XC40, EX40 ve EC40'ın artık aynı özelliklerle sunulduğunu öğrenmekten mutlu olacaklar. Oniks Siyahı dış renk, yüksek parlaklıkta siyah rozet ve 20 inç beş kollu alaşım jantlar için eşleşen bir kaplama ile birleştirilmiştir. Black Edition modelleri iç mekanda microtech ya da tekstil kömürü döşeme ile sunuluyor. Tüm donanımlar standart olarak Google yerleşik ile geliyor.

Volvo, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli araç üreten bir otomobil üreticisi olma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl elektrikli otomobiller Volvo'nun küresel satış hacminin yüzde 16'sını oluşturdu. Bu rakam kulağa çok etkileyici gelmeyebilir, ancak yıldan yıla yüzde 70'lik bir artışı temsil ediyor ve yaklaşan EV lansmanları sayesinde 2024'te daha da büyümesi bekleniyor. EX30, EX40, EC40, EX90 ve EM90'ın yanı sıra Volvo, yakın gelecekte sıfır emisyonlu serisine "birkaç yeni modelin" daha katılacağı sözünü verdi.

Son olarak Volvo, XC60 ve XC90'ın B5 modellerine daha verimli bir hafif hibrit benzinli motor ekleyerek CO2 emisyonlarını azalttı ve yakıt verimliliğini sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 2 oranında artırdı.