2024 Dacia Spring EV Duster'dan İlham Alan Görünüşe ve Elden Geçirilmiş Bir İç Tasarıma Sahip

Ne yazık ki uygun fiyatlı EV'nin elektrik motorlarında ve batarya paketinde herhangi bir değişiklik yok

Dacia, Spring'in büyük ölçüde güncellenmiş bir versiyonunu tanıttı ve uygun fiyatlı kentsel EV'yi kitleler için modernize etti. 2024 Dacia Spring, otomobil üreticisinin popüler Duster'dan stil ipuçları alan en yeni tasarım dilini benimserken, cömert yerden yükseklik ve crossover parçalarını koruyor. Ayrıca daha fazla donanıma sahip yeniden tasarlanmış bir iç mekandan faydalanarak yeni rakipleriyle aynı seviyeye geliyor.

Dış tasarımdan başlamak gerekirse Spring, Duster'dan ilham alan ızgara ve LED farların yanı sıra SUV tarzı kızak plakası ve tampon girişleri sayesinde eskisinden daha modern görünüyor. Kuyruk kısmı da modern LED'leri birbirine bağlayan siyah kaplama ve tampondaki yüksek dozda plastik kaplama ile benzer şekilde maceracı bir görünüme kavuşmuş.

 

3.701 mm (145,7 inç) uzunluğundaki EV'nin profili, sera ve büyük kapı kollarının selefinden taşınan parçalar olması nedeniyle tanıdık görünüyor. Yine de, Dacia tasarımcıları crossover duruşunu vurgulamak için çamurlukları değiştirmiş, yüzey kaplamasını basitleştirmiş ve C sütununa bir şerit eklemiş. Aynı bağlamda, çapı 16 inçe kadar olan jantlar için yeni seçenekler ve Tuğla Kırmızısı ve Safari Beji tonlarının eklenmesiyle revize edilmiş bir renk paleti var.

İç mekana geçildiğinde, 90'lardan kalma gibi görünen eski gösterge paneli modern bir tasarımla değiştirildi. Extreme amiral gemisi donanımının dijital kokpiti 7 inçlik bir dijital gösterge paneli ve 10 inçlik bağımsız bir bilgi-eğlence ekranından oluşuyor, ancak giriş seviyesi modeller bir akıllı telefon tutucusuyla sınırlı olacak. Klima havalandırmaları, orta konsol, vites kutusu seçici ve gösterge paneline monte edilmiş tepsi yeniden tasarlandı ve Dacia ailesinin geri kalanıyla daha uyumlu görünüyor.

 

2024 Dacia Spring için fiyatlandırma henüz açıklanmadı, ancak şirket "piyasadaki en uygun fiyatlı tam elektrikli model" olmaya devam ettiğini söylüyor. Autocar tarafından bildirildiği üzere, İngiltere teslimatları Ekim 2024'te başlayacak ve fiyatı 18.000 £ (22.732 $) seviyesinin altında olacak. Selefinde olduğu gibi yeni Spring de Çin'de üretilecek.