2026 Mercedes-AMG GT 4 Kapılı EV 1.000 HP ile Porsche Taycan'ı Geçmeye Çalışıyor

Tamamen elektrikli AMG modelinin devasa gücü ve agresif tasarımıyla dört kapılı elektrikli araçlara savaş açması bekleniyor

Mercedes-AMG'nin yeni bir yüksek performanslı dört kapılı EV üzerinde çalıştığını zaten biliyorduk ama elimizde sadece 2022 tarihli Vision AMG konsepti vardı. Bu durum bugün değişiyor çünkü elektrikli AMG'nin bir prototipi Almanya'da kalın bir kamuflaj tabakası altında saklanarak ilk kez görücüye çıktı.

Casus fotoğrafçılarımız, yüksek performanslı EV'nin iki prototipini tüm gövdelerini kaplayan farklı kamuflaj türleriyle yakaladı. Dış tasarımın Vision AMG konseptinden büyük ölçüde etkilendiği görülüyor. Alçak siluet ve aerodinamik tavan çizgisi, büyük ölçüde daha uzun kaput ve belirgin arka omuzlar sayesinde bir Mercedes EQS'den daha seksi görünüyor.

Farlar ve arka lambalar geçici üniteler gibi görünüyor, ancak arkadaki aktif arka spoyler gerçek gibi görünüyor. Açık renkli kamuflajlı prototip, siyah örneğin tamponlarına ve kaputuna iliştirilmiş büyük plastik parçalar eksik olduğu için daha açıklayıcı.

Elektrikli AMG modelinin yepyeni AMG.EA mimarisini tanıtması bekleniyor. Bu mimari, sportif kullanım ve performansa odaklanan tamamen elektrikli AMG modelleri için ayrılmış olacak.

Daha önceki raporlara göre, elektrikli dört kapılı model, İngiltere merkezli Yasa firmasının hafif elektrikli motorlarına ve ABD merkezli Sila'nın daha ince, enerji yoğun bir batarya paketine sahip olacak. Söylentilere göre 1.000 beygire yakın bir güçle, 832 beygir üreten plug-in hibrit kuzeni Mercedes-AMG GT 4 kapılı 63 S 4MATIC+ E Performance'tan önemli ölçüde daha güçlü olacak.