Totem Automobili Tarafından Yeniden Doğurulan 1,2 Milyon Dolarlık Klasik Alfa Romeo ile Tanışın

Karbon fiber kaplı Alfa Romeo GTAmodificata, 798 bg güce sahip 3.2 litrelik çift turbolu V6 ile güçlendirilmiştir

Bu haftaki Cenevre Otomobil Fuarı, etkinliğin görkemli günlerine kıyasla nispeten küçük olacak ve sadece bir avuç şirket katılacak. Bunların arasında İtalya'dan gelen bir karoser üreticisi olan Totem Automobili de var ve bu onların son eseri.

GTAmodificata (Gran Turismo Alleggerita Modificata - İtalyanca 'grand tourer, hafifletilmiş, modifiye edilmiş') olarak adlandırılan Totem'in en yeni restomodu, 1960'ların sonu, 1970'lerin başındaki ikonik Alfa Romeo Giulia GTAm'ın tamamen elden geçirilmiş ve modernize edilmiş bir versiyonu.

Halen prototip aşamasında olan ve sadece 5 üretim örneğiyle sınırlı olacak aracın her biri 1,1 milyon Avro ya da güncel kurlarla yaklaşık 1,18 milyon Dolar gibi şaşırtıcı bir fiyat etiketi taşıyor. Bu gerçekten de yüksek bir meblağ.
 
Totem orijinal panelleri atmış ve bunların yerine yeni hafif karbon fiber parçalar kullanmıştır. Prototipin karoserinin büyük bir kısmı açıkta duran karbon fiberden oluşurken, tamamen revize edilen ön tampon muhteşem bir mavi kaplamaya sahip. Totem ayrıca iki parçalı dövme jantlar takmış, yeni LED farlar üretmiş ve ayırt edici LED arka lambalar takmıştır.

Performans cephesinde ise konuşulacak çok şey var. Yeni başlayanlar için, otomobilin tamamı artık karbon fiber monokok ile destekleniyor, hem ön hem de arka akslar çift salıncaklı bir düzene sahip ve önde altı pistonlu devasa Brembo frenler bulunurken, arkada Brembo dört pistonlu üniteler bulunuyor. Bir de motor var.

Totem Automobili Italtecnica Engineering'e başvurarak sadece 165 kg ağırlığında olan ve 3.500 ile 6.000 dev/dak arasında 798 bg güç ve 730 Nm tork üreten özel bir 3,2 litrelik çift turboşarjlı V6 motor tedarik etti. Bu motor aynı zamanda 8.500 d/d'ye kadar devir çevirir ve arka tekerlekleri sınırlı kaymalı bir diferansiyel aracılığıyla tahrik eden sıralı bir şanzımanla birleştirilir. Üç sürüş modu, elektrikli güç destekli direksiyon sistemi ve ayarlanabilir ABS bulunmaktadır. Titanyum egzoz da V6'nın sesinin iyi çıkmasını sağlıyor.

Otomobilin iç mekanına ait fotoğraflar henüz yayınlanmadı ancak İtalyan otomobil üreticisi, otomobilin standart olarak deri kaplı karbon fiber koltuklar ve Sabelt yarış emniyet kemerleriyle geldiğini söylüyor.