Pininfarina Enigma GT Hidrojen V6 Turbo ve Elektrik Gücü ile Geleceği Yeniden Tasarlıyor

Pininfarina'nın son tasarımı, hidrojen yakan turbo V6 ve elektrik motoruna sahip hibrit araba

Ünlü tasarım evi Pininfarina, "günlük sürüş keyfi "nin geleceğini araştıran bir tasarım çalışması olan fütüristik Enigma GT'yi 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Halen üzerinde çalışılmakta olan sanal konsept, 2+2 iç mekana erişim için geniş bir kanopiye sahip. Daha da önemlisi, hidrojen yakan bir V6 ve AWD yetenekleri sunan bir elektrik motoru kombinasyonu ile güçlendirilmiştir.

Pininfarina'nın Kreatif Direktörü Felix Kilbertus konsepti "çağdaş bir GT, arzu edilen, egzotik görünümlü, tasarımın saflığını, zarafetini ve İtalyan yeteneğini yansıtan bir 2+2" olarak tanımladı. Enigma GT, Pininfarina'nın 2025'teki 95. yıldönümü için daha da geliştirilecek ve bu da bizi gelecekte gerçek bir prototipin ortaya çıkabileceğine inandırıyor.

Dış tasarım, alçak bir siluet, tek parçalı saran bir sera, her iki uçta ince LED çubuklar, geniş çaplı jantlar ve daha önceki Pininfarina konseptlerini anımsatan yontulmuş bir gövde ile karakterize edilir.

4.580 mm uzunluğuyla Engima GT, Tesla Model 3'ten 140 mm daha kısa ve 2.880 mm daha uzun bir dingil mesafesine sahip. Tasarımcılara göre, orta-arka motor düzeni hem aerodinamik hem de iç ambalaj açısından faydalı olmuştur. Sonuç olarak konsept, ızgara panjurları, ön tekerlek deflektörleri, alt gövde ve kuyruktaki aktif aerodinamiklerin yardımıyla 0,24 cd'lik bir sürtünme katsayısına sahiptir.Büyük kanopi gösterge paneliyle birlikte kalkarak 2+2 oturma düzenine sahip yüksek teknolojili kabini ortaya çıkarıyor. Gösterge panelindeki şeffaf OLED ekran, Yapay Zekanın gücünden yararlanan bir artırılmış gerçeklik ön camı ile birleştirilmiştir. Çok fonksiyonlu direksiyon simidi, "akıllı ve dost canlısı bir makinenin" el sıkışmasını taklit ettiği söylenen garip bir şekle sahip. Koltuklar sürdürülebilir malzemelerle döşenirken, hidrojen güç aktarma organlarının unsurları yolcular tarafından görülebiliyor. Son olarak, otonom sürüş modu uzun yolculuklarda konfor ve güvenliği artırıyor.

Alışılmadık hibrit güç aktarma sistemi, hidrojen yanmalı bir motoru bir elektrik motoru ve küçük bir batarya paketi ile birleştiriyor. Hidrojen yakan motor, arka aksı tahrik eden 436 bg gücünde turboşarjlı 2.5 litrelik bir V6 iken, 268 bg'yekadar bir elektrik motoru ön tekerleklere güç vererek Enigma GT'ye AWD özelliği kazandırıyor.

Pininfarina Enigma GT'nin 9 Kg'lık hidrojen tankı dolu ve 10 kWh'lik bataryası tamamen şarj edilmiş haldeyken kombine çevrimde 550 km'lik bir sürüş menzili sunduğu söyleniyor. Aynı zamanda konseptin 0-100 km/sa hızlanmasını 4 saniyeden kısa bir sürede tamamlaması ve elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/sa azami hıza ulaşması öngörülüyor.

Pininfarina, konseptin stilinin "tam olarak ortaya çıkmasının kasıtlı olarak saklı tutulduğunu", çünkü tam olarak ortaya çıkmasının geleceğe bırakıldığını söylüyor. Sanal Enigma GT'nin yanı sıra, 2024 Cenevre Otomobil Fuarı ziyaretçileri Pininfarina Tasarım Merkezi'nin "son teknoloji tasarım araçlarını" da deneyimleyebilecek ve araç geliştirme sürecine bir bakış atabilecekler.