Yeni DeLorean Corvette Tabanlı Bir Spor Otomobil Üretiyor

John Z DeLorean'ın kızı, yeni modelin her zaman inşa etmek istediği Corvette tabanlı model olacağını söylüyor

DeLorean Next Generation Motors (DNG), John Z. DeLorean'a saygı duruşunda bulunmak için özel bir otomobil üretmenin yanı sıra, C8 nesli Chevrolet Corvette'i temel alan daha erişilebilir bir süper otomobil de üreteceğini açıkladı.

DNG Motors ilk olarak 12 ay önce Model JZD olarak adlandırılan ilk modelinin planlarını açıkladığında radara yakalanmıştı. John Z. DeLorean'ın kızı Kathryn DeLorean tarafından kurulan DNG, Alpha5 olarak adlandırılan tamamen elektrikli bir performans otomobili inşa eden DeLorean ile karıştırılmamalıdır. Ayrıca onun mirasını onurlandırmak için oldukça farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Firmanın ürün yelpazesinin temelinde Corvette'i temel alan orta motorlu bir süper otomobil yer alacak. DNG bu model için henüz bir isim belirlemedi ancak Hagerty'ye Model JZD'den daha ucuz ve daha erişilebilir olacağını doğruladı. C8 sadece piyasadaki en uygun fiyatlı orta motorlu spor otomobil olduğu için değil, aynı zamanda John Z. 17 yılını GM'de çalışarak geçirdiği ve bir zamanlar Chevrolet'nin başında Zora Arkus-Duntov'la birlikte orta motorlu bir Corvette için bastırdığı için de iyi bir temel.

Bu model üzerindeki çalışmalar henüz başlangıç aşamasında olsa da Kathryn DeLorean, DNG Motors'un Corvette'in gövdesini orijinal DMC-12'de olduğu gibi martı kanadı kapıları içeren kendi tasarımıyla değiştireceğini söyledi. Kaputun altında yapılacak değişikliklerin tam kapsamı belirsizliğini koruyor ancak DeLorean, firmanın bir dizi farklı satış sonrası performans uzmanıyla çalışacağını ekledi.

Ángel Guerra tarafından önerilen modelin bir dizi renderı yayınlandı ancak üretim aracının bu tasarımlara ne kadar sadık kalacağı belirsizliğini koruyor. Kathryn'e göre Corvette tabanlı bir DeLorean inşa etmek "babamın hikayesini tamamlamamı sağlıyor. Ona hayalindeki arabayı yapıyorum."

DNG'nin yukarıda bahsedilen Model JZD daha sonra ürün gamının zirvesine yerleşecek. El yapımı bir model olacak ve diğer DeLorean'dan Alpha5 tarafından yönetilmesi beklenen 125.000 $'dan önemli ölçüde daha pahalı olacak. Dünya çapında sadece 42 örnekle sınırlı olacak ve ayrıca martı kanadı kapılara sahip olacak.