2024 MG3 Daha Keskin Görünüşe ve 192 HP Hibrit Güç Aktarma Organına Sahip

MG serisinin en küçük üyesi baştan aşağı yenilendi ve Toyota Yaris Hybrid'i gözüne kestirdi

MG, ürün gamında giriş modeli olarak hizmet veren MG3'ün yeni neslinin örtüsünü kaldırdı. Subcompact hatchback önemli bir görsel ve teknolojik makyajdan geçti ve sadece kombine 192 beygir gücü üreten yeni bir kendinden şarjlı hibrit güç aktarma sistemi ile sunuluyor.

Yeni MG3'ün keskin görünümünü daha önceki tanıtımlardan zaten biliyorduk. Şanghay'da tasarlanan hatchback, daha agresif yüz hatları ve yontulmuş karoseriyle daha büyük MG5 ve MG7 sedanların çizgilerini takip ediyor.

4,113 mm uzunluğunda, 1,797 mm genişliğinde ve 1,502 mm yüksekliğinde olan yeni MG3, selefine kıyasla biraz daha uzun, daha geniş ve daha alçak. Şirkete göre, artan ayak izi daha geniş bir kabin ve rakip Toyota Yaris Hybrid'in kargo alanından katlanarak daha büyük olan 293 lt'lik (10,3 fit küp) bir bagaj ile sonuçlanıyor.

Tamamen dijital kokpit, 7 inçlik dijital gösterge paneli ve navigasyon ve Android Auto / Apple CarPlay bağlantısı ile standart olarak gelen 10,25 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranından oluşuyor. Ayrıca orta konsolda bir dizi geçiş tarzı anahtar, dört USB portu ve direksiyon simidinde daha fazla düğme buluyoruz. Güvenlik donanımı, adaptif hız sabitleyici gibi sistemlere sahip MG Pilot ADAS paketini içeriyor.

Yeni MG3'ün kendinden şarjlı hibrit düzeneklere sahip rakipleri arasında Toyota Yaris, Renault Clio ve Honda Jazz yer alıyor. Segmentin geri kalanı ya hafif hibrit güç aktarma organlarıyla (Peugeot 208, Opel Corsa ve Hyundai i20) ya da elektrikli olmayan motorlarla (VW Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza) sunuluyor.

MG yeni modelin fiyatını açıklamadı ancak İngiltere'de yaklaşık 20.000 £'dan (yaklaşık 25.500 ABD$) başlayacağı bildirildi. Bir MG sözcüsü Avustralya medyasına yaptığı açıklamada, yeni MG3'ün 2024 ortalarında Down Under'a geldiğinde yerini aldığı modelden yaklaşık 5.000 AU$ (3.300 ABD$) daha pahalı olacağını söyledi.