Peugeot E-5008'in Yedi Koltuklu Şık İç Mekanı Teaser Muamelesi Görüyor

3008'in büyük kardeşi aynı STLA Medium platformu üzerine inşa edilmiştir ancak uzatılmış dingil mesafesi üçüncü bir sıra için yer açmaktadır

Peugeot'nun yeni e-3008'i uzun menzili, mekanik rafineliği ve şık kabiniyle şimdiden eleştirmenlerin övgüsünü kazanırken, eleştiriler çoğunlukla Tesla'nın her şeyi fetheden Model Y'sine kıyasla ortalama arka koltuk alanı ve değeriyle sınırlı kaldı.

Ancak 3008'in arkada yer sıkıntısı nedeniyle ertelenen potansiyel alıcılar yakında büyük kardeşi e-5008 ve ICE ile çalışan 5008 ikizi şeklinde başka bir seçeneğe sahip olacaklar. Her ikisi de aynı Stellantis STLA Medium platformu üzerinde yer alıyor, ancak 5008 ikilisi, isteğe bağlı üçüncü koltuk sırasına yer açan bir dingil mesafesinden yararlanıyor.

Peugeot bu hafta bir sosyal medya teaser'ı aracılığıyla bu ek koltuklara ve 5008'in panoramik i-Cockpit gösterge paneli de dahil olmak üzere diğer iç detaylarına göz atmamızı sağladı. Aynı temel sistemi, 21 inçlik tek bir kavisli ekranın yarısının dijital gösterge paketi görevlerine verildiği ve diğer yarısının bilgi-eğlence ekranını içerdiği 3008'de zaten görmüştük.

Sadece 3008'in üst donanım seviyelerinde panoramik i-Cockpit sistemi yer alıyor, alt sınıflarda ise bir çift 10 inçlik ekranla yetiniliyor, ancak Peugeot bu şık ekranı 5008 serisinin tamamında standart hale getirmeyi tercih edebilir. Düz tabanlı (ve tepeli) direksiyon simidinin tabanındaki rozet bize tanıtım videosundaki aracın lüks bir GT donanım aracı olduğunu söylüyor, bu da kısmen deri, kısmen süet efektli şık döşemeyle destekleniyor.

Peugeot'nun 5008 ve e-5008 için tam olarak hangi güç aktarma organlarını sıraladığını hala duymayı bekliyoruz, ancak 3008 serisindekilerle aynı olurlarsa şaşırmayın. Bu, 207 bg ve 227 bg tek motorlu kurulumların yanı sıra EV için 316 bg çift motorlu bir alternatif anlamına geliyor. İYM makineler için ise 134 bg gücünde 1.2 litrelik hafif hibrit ve bunu takip edecek en az bir PHEV olacak. Önümüzdeki aylarda Peugeot e-5008'e tam lansman muamelesi yaptığında daha fazlasını öğreneceğiz.