2025 Infiniti QX80 20 Mart'ta Görücüye Çıkıyor, Tıpkı Monograph Konseptine Benziyor

Third-generation, three-row SUV moves to a split-headlight arrangement and swaps its naturally-aspirated V8 for a twin-turbo V6

Infiniti, markanın amiral gemisi modeli olacak yepyeni QX80'in uzun zamandır beklenen lansmanı için hazırlanıyor. Otomobil üreticisi, tanıtımın 20 Mart'ta yapılacağını ve 2025 model QX80'in ilk kez bir sonraki ay 29 Mart'tan 7 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan 2024 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda kamuoyunun karşısına çıkacağını doğruladı.

Dünya prömiyeri öncesinde Infiniti, geçen yıl üretime yakın QX Monograph konseptiyle ön gösterimi yapılan QX80'in birkaç tanıtımını yayınlamayı planlıyor. Global Tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Alfonso Albaisa, "Yeni modeller ortaya çıkmadan önce, detayları gizlemek için genellikle kamuflajın arkasına gizlenirler" dedi. "Ancak, yepyeni QX80'in tamamen gizli tutulamayacak kadar sıra dışı olduğuna inanıyoruz."

Infiniti'nin dev QX80 SUV'u 20 yıl önce QX56 olarak piyasaya sürüldü ve isim değişse de bir şey değişmedi: en büyük QX her zaman satın alabileceğiniz en çirkin SUV'lar arasında yer aldı. Ancak Nissan'ın lüks markasının tanıtmaya hazırlandığı üçüncü nesil model, Viktorya dönemine ait bir ucube gösterisi gibi görünmekten bıkmış ve masaya gerçek bir stil getiriyor.

 
Stil mi? Tamam, burada kendimizi kontrol edelim, çünkü mühendislik departmanının 1970'lerin okul otobüsü gibi şekillendirilmesi gerektiğine karar verdiği bir aracı paketlemesi istendiğinde bir tasarımcının yapabileceği çok şey var. Ancak geçen yılki QX80 Monograph Concept bizi kutu gibi, acımasız ve aynı zamanda inkar edilemez derecede havalı bir QX ile tanıştırmıştı. Ve bu son casus çekimlere bakılırsa üretim versiyonu da neredeyse aynı.

Yeni QX'in stilinde, ona modern bir görünüm kazandıran bazı güçlü Range Rover etkileri kesinlikle var. Gömme kapı kolları ve DRL'leri çamurluğun üst kısmındaki ince bir şeride yerleştiren ve gerçek farları aynı panelin biraz aşağısına yerleştiren bölünmüş ışık düzenlemesi çağdaş hissi artırıyor. D sütunundaki kıvrımdan vazgeçilmesi (bu araçta yeni tasarımı gizlemek için kamuflaj kullanılmıştır) SUV'un arka tarafta daha az ağır görünmesine yardımcı olurken, yeni ızgaranın bambu filizlerine benzemesi amaçlanmıştır.

Ancak Infiniti eski modelden kalan her şeyi bir kenara atmış değil. Ön çamurluktaki havalandırma delikleri gibi ortak temalar devam ediyor. Mevcut QX'in 5.6 litrelik doğal aspirasyonlu V8'inin yerini 450 bg güç üreten ve yakıt verimliliği daha yüksek olan çift turbolu V6'ya bırakması bekleniyor.

İç mekana bir göz atmak için hala bekliyoruz, ancak 24 hoparlör, titanyum tweeter'lar, sekiz inçlik bir subwoofer ve tabii ki 24 kanallı bir amplifikatör içeren üst düzey bir Klipsch ses sistemine sahip olacağını biliyoruz.

Resmi tanıtımı önümüzdeki ay yapılacak olan QX80'in Kuzey Amerika'da yaz sonu ya da sonbahar başında satışa sunulması bekleniyor. Fiyatların yaklaşık 80.000 $'dan başlaması ve eski SUV gibi, BMW'nin X7'sinden Cadillac Escalade'ye ve Lincoln Navigator'a kadar uzanan rakipleriyle müşterilerin dikkatini çekmek için mücadele etmesi bekleniyor.