Fox Body Ford Mustang SVT Cobra 34 Mil ile Sizi Zamanda Geri Götürecek

Sadece 34 mil yapmış, nakliye plastiklerine sarılı 1993 model bir Ford Mustang SVT Cobra'yı mı yoksa yepyeni bir Porsche 911 Carrera 4S'i mi tercih edersiniz?

Hayatta iki şeyin kesin olduğunu söylerler; ölüm ve vergiler. Ama ben buna bir üçüncüsünü eklemek istiyorum: Mustang'ler Amerika'da her zaman popüler olacak. Genellikle Fox body Mustang olarak anılan üçüncü nesil model, eskiden klasiğe geçişini sürdürürken, bu 1993 model gibi heyecan verici düşük kilometreli örnekler ortaya çıkıyor.

Mustang SVT Cobra'nın daha mükemmel korunmuş bir örneğini hayal bile edemezsiniz, çünkü bu özel modelin kilometre sayacında sadece 34 orijinal mil (55 km) var. Sadece hiç kullanılmamış olmakla kalmıyor, aynı zamanda satan satıcı Cleveland'lı Marshall Goldman, araca çok iyi bakıldığını söylüyor.

Satıcı, "Bu SON DERECE orijinal Cobra'nın fabrikada takılan yağ filtresi hâlâ duruyor - yeni bir akü dışında Dearborn'daki montaj hattından çıktığı günden bu yana hiçbir değişiklik görmüyoruz" diyor. "Hiçbir şekilde kullanılmamış olmasının yanı sıra, o kadar iyi ve mükemmel koşullarda saklanmış ki, otomobilin tamamı bayiliğimize bir nakliye kamyonu yerine bir zaman makinesiyle gelmiş gibi görünüyor."

Marshall Goldman, arabanın orijinal VIN etiketine sahip olduğunu ve orijinal koruyucu plastiğin büyük bir kısmının hala içeride olduğunu bildiriyor. Orijinal cam etiketini bile görebiliyorsunuz, bu da otomobilin son 30 yılda ne kadar değerlendiğini gösteriyor. Ve bu çok fazla. Yepyeni bir Porsche 911 Carrera 4S düşünün.

Bu bozulmamış örnek için satıcı 145.900 dolar istiyor. Bu, birkaç opsiyon için biraz bozukluk bırakarak sizi bir Porsche Carrera 4S'e sokmaya yeter. Ayrıca, günümüzde satılan en iyi spor otomobillerden biri olarak kabul edilen 718 Cayman GT4 RS satın almak için ihtiyacınız olandan sadece biraz daha az.

Ancak fabrika hala bunları üretiyor ve bu kadar az kilometre yapmış kaç tane daha 90'lar Mustang'i kaldığı belli değil. Bununla birlikte, eğer bir tane almak istiyorsanız ve biraz daha fazla kullanılmış olması sizin için sorun değilse, Marshall Goldman size yardımcı olacaktır.

Bayi, 503 mil ile 11.463 mil arasında değişen ve fiyatları 75.900 $ ile 129.900 $ arasında değişen diğer 1993 Mustang SVT Cobra'lardan oluşan büyüleyici bir koleksiyona sahip. Bütçeniz bundan biraz daha düşükse, eşit derecede iyi durumda olan birkaç Mustang GT Cabrio'ları bile var.