Hibrit Jeep Avenger 4XE Avrupa'nın Bebek SUV'una AWD Getiriyor

İki elektrik motoru 134 bg gücündeki içten yanmalı motorla bir araya gelerek arka aksa tahrik sağlar ve düşük hızlarda elektrik gücüyle seyir kabiliyeti sunar

Jeep'in bebek Avenger'ı geçen yıl piyasaya sürüldüğünde markanın ilk elektrikli aracı olması açısından önemliydi, ancak gücünü yalnızca ön tekerleklere gönderdiği için (aynı yıl daha sonra eklenen yanmalı versiyon gibi) bazı hayranlar için yeterince 'Jeep' değildi. Belki de 4xe bunu düzeltecektir.

Jeep'in ürün gamındaki en küçük SUV'un yeni hafif hibrit versiyonu 134 bg gücündeki dört silindirli benzinli motoru önde 28 bg Gücündeki bir elektrik motoru ve arka aksta aynı büyüklükteki ikinci bir elektrik motoruyla birleştiriyor. Bu kurulum Avenger'a ilk kez dört tekerlekten çekiş getiriyor ve modele bir USP kazandırıyor. Avrupa'da satılan küçük SUV'ların çoğunda AWD seçeneği bulunmuyor.

Benzinli motor ön tekerlekleri altı vitesli çift kavramalı bir şanzımanla tahrik ediyor ancak sadece elektrik gücüyle tahrik edilen arka tekerleklere mekanik olarak bağlı değil. Bir PHEV olmamasına ve elektrik motorlarının nispeten küçük olmasına rağmen Jeep, 4xe'nin düşük hızlarda tam elektrik gücüyle sürüş yapabildiğini söylüyor.

Jeep, 4xe'nin konsept versiyonunu 2022'de Paris Otomobil Fuarı'nda sergiledi ve bugün üretim aracının yayınladığı tek teaser render, konseptin sağlam görünümünün çoğunun değişmeden kaldığını gösteriyor. Çizim, tıpkı konseptte olduğu gibi yeni bir ön tampon tasarımının yanı sıra, AWD modelinin diğer Avengers'lardan ayrılmasına yardımcı olacak yeşil ve mat kaput işlemesi, kalın lastikler ve yükseltilmiş sürüş yüksekliğini ortaya koyuyor.

Sipariş defteri 2024 sonunda Avrupa'da açılacak ve Avenger serisine gerçek bir genişlik katacak. O zamana kadar seçim, biri hafif hibrit teknolojisine sahip bir çift 1.2 litre, 99 bg benzinli veya 154 bg güç üreten ve 399 km WLTP menzili sağlayan bir EV güç aktarma organına bağlı.