Mahindra Thar Earth Edition Hindistan'ın Wrangler Taklidinin Yeni Amiral Gemisi

Mahindra Thar'ın özel sürümü Hindistan'da orijinal bir Jeep Wrangler'dan dört kat daha ucuz

Hindistan'ın en ünlü Jeep Wrangler taklitçisi, yeni bir özel sürüm sayesinde biraz daha cazip hale geldi. Mahindra Thar Earth Edition, off-roader'ın yeni amiral gemisi versiyonudur ve çölden ilham alan birkaç benzersiz stil dokunuşu ekler.

Dış tasarımdan başlamak gerekirse, Mahindra Thar Earth Edition sadece profildeki çıkartmalar, siyah Mahindra amblemleri ve B sütunlarındaki özel Earth rozetleriyle bir araya getirilen saten mat "Desert Fury" renk tonunda sunuluyor. Ayrıca, ızgaradaki yarıklar da siyah çevreyle kontrast oluşturacak şekilde Desert Fury ile kaplanmıştır. Thar'ın diğer versiyonlarında olduğu gibi, özel versiyon da arazi lastikleriyle kaplı 18 inç alaşım jantlara sahip.

İç kısımda koltuklar bej sentetik deri ile döşenmiştir ve koltuk başlıklarına kumul desenli bir kabartma işlenmiştir. Klima menfezlerinin etrafındaki ekler dış renkle eşleşirken, gösterge panelinin sol tarafına özel bir VIN plakası monte edilmiştir.
Earth Edition sadece 4WD versiyonuyla geliyor.

Tahmin edilebileceği gibi Mahindra Thar Earth Edition, güç aktarma organlarına bağlı olarak 15,40 lakh Rs (18.573 $) ile 17,60 lakh Rs (21.227 $) arasında fiyatlandırılan serideki en pahalı donanım. Yine de bu, Hindistan pazarında 62,65 lakh Rs'den (75.560 $) başlayan orijinal bir Jeep Wrangler'dan neredeyse dört kat daha ucuz.

Thar, 2010 yılında satışa sunulduğundan bu yana sadece iki kapılı bir model olabilir, ancak merdiven şasili arazi aracı yakında daha uzun ve daha pratik beş kapılı bir versiyona kavuşacak. Hindistan'da piyasaya sürülmesinin 2024 yılının ortalarında birden fazla güç aktarım seçeneği ile gerçekleşmesi bekleniyor.