MG4 Estate'in MG5 EV'nin Yerini Almak Üzere Bu Yıl Geleceği Bildirildi

Crossover'ın uzatılmış bir versiyonu, MG'nin geliştirme maliyetlerini azaltarak rekabetçi fiyatını korumasını sağlayabilir

MG'nin, MG5'in yerini alabilecek MG4 elektrikli crossover'ın genişletilmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığı bildiriliyor. 2024'te satışa sunulması planlanan yeni model, önceki modele kıyasla teknoloji, performans ve menzilde önemli yükseltmeler getirecek ve daha yeni EV'ye özel alt yapılardan yararlanacak.

MG5 İngiltere pazarına 2020 yılında giriş yaptı ve 2022 yılında yenilendi

 Bu oldukça yeni gibi görünse de, model aslında 2017'den beri Çin'de bulunan Roewe Ei5'in yeniden düzenlenmiş bir versiyonudur. Buna karşılık, 2022 yılında SAIC'in yeni Modüler Ölçeklenebilir mimarisine dayalı olarak piyasaya sürülen MG4 çok daha modern. Bu platformun MG5'in halefi de dahil olmak üzere MG'nin gelecekteki tüm elektrikli modellerini destekleyeceği doğrulandı.

Yeni EV, yeniden tasarlanmış bir kuyruğa sahip olsa da, gövde panellerinin çoğunu kardeş crossover ile paylaşabilir. Daha uzun bir arka çıkıntı, kargo kapasitesini önemli ölçüde artırabilir ve zaten geniş olan beş kişilik kabinle birlikte aile dostu bir seçenek haline getirebilir. Normal MG4'ün 363 lt'lik bagajı rakip VW ID.3'ün 385 lt'lik bagajından daha küçük.

Uzatılmış kuyruk, MG4'ün 4.287 mm'lik gövdesinden daha uzun bir gövde ile sonuçlanacak ve giden MG5'in 4.600 mm'sine yaklaşacak. Şirketin MG5 takma adını mı yoksa MG4'ün bir türevini mi kullanacağı henüz belli değil.

Ortak temeller, artan ağırlık ve boyut nedeniyle küçük değişikliklerle birlikte mülkün crossover'ın özelliklerini yansıtabileceği anlamına geliyor. MG4 şu anda 51, 64 ve 77 kWh olmak üzere üç batarya seçeneği ile sunuluyor ve 351-520 km arasında menzil rakamları elde ediliyor. Giriş seviyesi MG4, arkaya monte edilmiş tek bir elektrikli motordan 168 bg güç üretirken, MG4 XPower performans amiral gemisi çift motorlu kurulum sayesinde 429 bg güç üretiyor. MG'nin, aşağıdaki spekülatif sunumumuzda gösterildiği gibi, yaklaşan mülkte ikinci spesifikasyonun kullanılmasını onaylamasını içtenlikle umuyoruz.

Her halükarda SAIC'in sahibi olduğu marka, modellerinin paranın karşılığını veren karakterini korumayı planlıyor. Bu durum MG'nin Avrupa tasarım merkezi direktörü Carl Gotham tarafından da teyit edildi: "Bazı ürünler yolculuklarının sonuna geliyor ve özellikle 100 yaşında, yeni ürünlerle ileriye doğru emin ve cesur bir adım atmak için gerçekten güçlü bir konumdayız: teknolojiyi güncelleyin, imajı güncelleyin, ancak yine de insanlar için hala çok uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirin. Kimseyi markadan uzaklaştırmak istemiyoruz".