Aston Martin EV Çıkışını 2026'ya Erteledi

Yönetim Kurulu Başkanı Lawrence Stroll, Aston'un fiyat seviyesindeki elektrikli otomobillere olan talebin önceden tahmin edilenden çok daha düşük olduğunu söylüyor

Beklenenden daha düşük talep karşısında EV stratejilerini yeniden düşünen sadece kitlesel pazar otomobil üreticileri değil. Bu hafta Aston Martin, markanın başlangıçta 2025'te piyasaya sürülmesi planlanan ilk elektrikli aracının bir yıl geriye çekildiğini doğruladı.

Yönetim kurulu başkanı Lawrence Stroll gazetecilere verdiği demeçte, "[EV'lere yönelik] tüketici talebi, kesinlikle bir Aston Martin fiyat noktasında, iki yıl önce olacağını düşündüğümüz gibi değil" dedi. Stroll, bunun yerine alıcıların plug-in hibrid araçlarla daha fazla ilgilendiğini, çünkü bir tür elektrik gücüne sahip bir araç isterken, aynı zamanda "hala spor araba kokusuna, hissine ve gürültüsüne sahip olmak" istediklerini söyledi.

Stroll, "[EV'lere yönelik azalan talebi] ele aldık ve tam BEV'lerimizi piyasaya sürmeden önce çok önemli birkaç plug-in hibrit ile çıkacağız" dedi. "Böylece 2030'ların ortalarına kadar bize yetecek ICE, PHEV ve BEV'den oluşan eksiksiz bir ürün yelpazesine sahip olacağız."

Geçtiğimiz yaz Kanadalı Aston patronu firmanın dört yeni elektrikli araç üzerinde çalıştığını ve bunlardan ilkinin 2025 yılında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Şirket, Suudi destekli Amerikan EV markasına, EV güç aktarma organlarına erişim karşılığında Aston'da yüzde 3,7'lik bir hisse veren bir anlaşmada Lucid ile işbirliği yaptı.

Aston elektrikli bir geleceğe doğru ilk adımını bu yıl içinde AMG'nin hibrit V8 motoruyla güçlendirilmiş orta motorlu bir süper otomobil olan Valhalla'nın üretim versiyonunu piyasaya sürdüğünde atacak. Ancak yeni bir Aston doğarken, bir diğerinin hayalleri kalıcı olarak söndürüldü. Firma, Lagonda markasını Bentley'e rakip olarak canlandırmayı planlamış ve pandemiden önce birkaç lüks konsept göstermişti, ancak planlar yapıldıktan sonra Aston'a gelen Stroll, bu hayallerin çöpe atıldığını söylüyor.