Mercedes-Maybach'ın Mutant SUV Sedanı İptal Edildi

Garip Sports Utility Sedan (SUS) konseptinin Çin'e özel bir üretim versiyonunun ortaya çıkması ve 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyordu

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptini hala hatırlayanlar, otomobil üreticisinin onu üretime sokmamaya karar verdiği bildirildiğinden, nihayet dinlenmeye bırakabilirler. SUV ve sedan arasındaki çizgileri bulanıklaştıran tuhaf görünümlü ultra lüks araç, başlangıçta Çin pazarı için tasarlanmıştı, ancak muhtemelen maliyetle ilgili hususlar nedeniyle planlar şimdi hurdaya çıkarıldı.

Alışılmadık şekilli lüks konsept, Nisan 2018'de Pekin'de tanıtılmış ve bir SUV'un dik duruşu ve cömert yerden yüksekliğini bir sedanın üç kutu oranlarıyla birleştirmişti.

Başlangıçta sadece bir tasarım çalışması olduğuna inanılırken, 2020'deki raporlar 2025'te özellikle Çin pazarını hedefleyen üretim planlarına işaret ediyordu. Ancak 2024 yılına gelindiğinde, Alman Handelsblatt gazetesinin içeriden üç kaynağa dayandırdığı yeni bir haber, Mercedes'in projeyi tamamen rafa kaldırdığını iddia ediyor.

5.260 mm (207 inç) uzunluğundaki Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, GLS'nin boyutlarını aştı ve lüks, yüksek teknolojiyle dolu dört kişilik bir kabine sahip oldu. Benzer boyutlardaki birçok benzinli SUV'un aksine, 200 550 km menzil sağlayan 80 kWh'lik bir batarya paketi ile eşleştirilmiş 750 bg üreten dörtlü elektrik motorları tarafından tahrik edildi.

Nihai üretim modelinin EVA2 alt yapısını Mercedes EQE sedan ve SUV kardeşleriyle paylaşması amaçlanıyordu. Ancak şirket, Çinli alıcıların başka bir hantal EV ile yeterince ilgilenmeyebileceğinden korkarak, EQE SUS (Sports Utility Sedan) şeklinde üçüncü bir gövde stili sunma fikrinden nihayetinde vazgeçti. İlginç bir şekilde, otomobil üreticisinin başka bir yerde sunma planı olmadığından, bu sadece Çin'de üretilen ilk Mercedes olacaktı