2025 Honda CR-V e:FCEV Bir Plug-in Hibrit, Ancak Hidrojenli

Hidrojenle çalışan bu SUV, şehir içinde PHEV olarak da kullanılabiliyor

Honda CR-V yeni bir sıfır emisyonlu türevine kavuştu, ancak modern SUV'ların çoğunun aksine tamamen elektrikli değil. 2025 Honda CR-V e:FCEV, ABD'de hidrojen yakıt hücresi sistemi ile plug-in şarj özelliğini ve 47 Km sadece elektrikli araç menzili sağlayacak kadar büyük bir batarya paketini bir araya getiren ilk araç.

CR-V e:FCEV'e güç veren, 174 bg ve 229 lb-ft tork üreten öne monte edilmiş tek bir elektrik motorudur. Enerji, yakıt hücresi modülünden ve 4,3 kg hidrojen tankından veya 17,7 kWh batarya paketinden elde edilir.

Bu kurulum EPA'ya göre 435 km'lik bir sürüş menzili sunuyor ki bu da ortalama İYM'li, hibrit veya tamamen elektrikli bir araçtan daha az. Bununla birlikte, CR-V'yi bir elektrikli şarj cihazına takma ve batarya paketinden 47 Km menzil elde etme yeteneği, zayıf hidrojen altyapısının etkisini en aza indiriyor.

CR-V e:FCEV'in plug-in şarj özelliği, Shell'in eyaletteki hidrojen ağının kısa süre önce kapatılmasının ardından Kaliforniya'da sadece 48 hidrojen yakıt ikmal istasyonu olduğu göz önüne alındığında daha cazip görünüyor. Honda, PHEV'in şehir içinde sürüş için daha uygun olduğunu, GM ile işbirliği içinde geliştirilen hidrojen sisteminin ise daha uzun yolculuklarda iş göreceğini söylüyor.

Son olarak, çift yönlü şarj fonksiyonu, 1.500 watt'a kadar güç sağlayan 110 voltluk bir elektrik prizi aracılığıyla her türlü elektronik eşyaya, kamp ekipmanına ve küçük ev aletlerine güç sağlamak için akü suyunu kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Alışılmadık güç aktarma organlarının yanı sıra Honda mühendisleri CR-V e:FCEV'in şasisi ve süspansiyonu üzerinde de çalışarak bunları İYM'li ve hibrit versiyonlara kıyasla artan ağırlığa uyarladılar.

Yeni model, birkaç benzersiz dokunuş sayesinde CR-V serisinin geri kalanından görsel olarak ayrılıyor. Yeniden tasarlanan ön tampon daha ince bir ızgaraya ve daha büyük girişlere sahip, arka lambalar şeffaf lenslere sahip ve bagaj kapağında e:FCEV amblemi bulunuyor. Şarj portu ön çamurluklara monte edilirken, hidrojen yakıt ikmal portu arka çamurluklarda yer alıyor.

Honda, CR-V e:FCEV'i yalnızca tüm olanaklarla standart olarak gelen yüksek özellikli Touring donanımında sunuyor. Ekipmanlar arasında 10,2 inç dijital gösterge paneli, 9 inç bilgi-eğlence ekranı, kablosuz Apple CarPlay / Android Auto bağlantısı, kablosuz şarj, biyo bazlı deri döşemeli ısıtmalı ön koltuklar, çift bölgeli klima kontrolü, eller serbest elektrikli bagaj kapağı, 12 hoparlörlü Bose ses sistemi ve Honda Sensing paketinin bir parçası olan bir dizi ADAS yer alıyor.

2025 Honda CR-V e:FCEV, otomobil üreticisinin Marysville, Ohio'daki Performans Üretim Merkezi'nde üretiliyor. Bu yılın sonlarından itibaren Kaliforniya'da müşteri kiralamasına sunulacak. Daha önceki raporlar SUV'un Japonya'da da sunulacağını gösteriyor.