2025 Infiniti QX80 Klipsch Ses Sistemine Sahip İlk Lüks SUV Olacak

24 hoparlör, titanyum tweeter, sekiz inçlik subwoofer ve 24 kanallı amplifikatör ile 2025 Infiniti QX80, alıcılara mükemmel bir ses sunacak

Infiniti, yaptığı araştırmaların, lüks bir SUV'deki tüm yolcuları "saran ve içine alan" ses sistemlerinin müşteriler için yüksek bir öncelik olduğunu gösterdiğini söylüyor. Onlara istediklerini vermek için, Klipsch ses ekipmanını premium bir SUV'a yerleştiren ilk otomobil üreticisi olacak.

Bu araç, Infiniti'nin bu yıl içinde tamamen tanıtmayı planladığı 2025 QX80 olacak. Bu arada, bugün Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) 2024 SUV'un isteğe bağlı 24 hoparlörlü Klipsch Reference Premiere Ses Sistemi ile sunulacağını açıkladı.

Sistemde titanyum tweeter'lar, yüksek performanslı sekiz inçlik "TriPower" subwoofer ve 24 kanallı bir amplifikatör bulunuyor. Infiniti, sistemi QX80'e entegre etmek için doğrudan Klipsch ses uzmanlarıyla birlikte çalıştığını söylüyor. Bu işbirliğinin SUV için yeni ses teknolojileri geliştirmesine olanak sağladığını, ancak bunları ancak önümüzdeki aylarda açıklayacağını söylüyor.

Infiniti, premium otomotiv segmentinde güncel kalabilmek için imajını yenilemeyi umuyor ve QX80 bu çabaya öncülük edecek. Geçtiğimiz yaz Pebble Beach'te QX Monograph konseptiyle ön gösterimi yapılan büyük, kutu gibi SUV, güçlü oranlara, sade ve zarif bir tasarıma sahip ve arkasındaki ekip, önümüzdeki yıllarda markanın tasarım dilini tanımlayacağını söylüyor.

QX Monograph konsepti, bir bambu ormanının çapraz saplarından esinlenen devasa bir ızgaraya, yolculara bol miktarda doğal ışık sunmak için devasa bir panoramik sunroof'a, ilginç yeni aydınlatma elemanlarına ve daha fazlasına sahiptir.

Infiniti Amerika Grup Başkan Yardımcısı Craig Keeys, "Tamamen yeni QX80, gelişmiş tasarım dili, olağanüstü işçilik ve lüks SUV alanında yeni standart haline getirecek en son teknoloji ile Infiniti'nin amiral gemisini yükseltmeye hazırlanıyor" dedi. "INFINITI ürün rönesansına başlarken, QX80'in her üç sıra için de olağanüstü konfor ve rahatlık sunacağı tüm yolları paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."