2024 Hyundai Staria 242 HP ile Hibrit Seçeneğine Kavuşuyor

Staria, Hyundai'nin verimlilik ve performans açısından puan kazanan elektrikli serisine katılıyor

Hyundai, mevcut 2.2 litrelik dizel ve 3.5 litrelik benzinli V6'dan daha fazla güç ve daha iyi yakıt ekonomisi sunan yeni kendinden şarjlı hibrit seçeneği ile Kore'deki Staria serisini genişletti.

Elektrikli kurulum turbo şarjlı 1.6 litrelik Smartstream dört silindirli benzinli motor, tek bir elektrik motoru ve gücü ön tekerleklere gönderen altı vitesli otomatik şanzımandan oluşuyor. İYM tek başına 178 bg ve 265 Nm güç üretirken, elektrik motoru 72 bg ve 304 Nm (224 lb-ft) ile zirve yapıyor.

Hibrit sistemin toplam gücü 242 bg ve 367 Nm torka ulaşırken, şık ama tıknaz minivan 2,220 kg ağırlığa sahip. Yeni Staria hibrit, bugüne kadarki en güçlü Staria olup, elektrikli olmayan 3.5 litrelik V6 seçeneğini geride bırakırken, 7.7 lt/100 km kombine yakıt tüketimi sunuyor.

Hyundai Staria'nın hibrit versiyonu, elektrikli olmayan trimlerle karşılaştırıldığında herhangi bir görsel güncelleme getirmiyor, öndeki fütüristik LED şeridi ve büyük serayı koruyor. Cargo (LCV) versiyonu 3 veya 5 koltuklu olarak sipariş edilebilirken, yolcu Tourer modeli 9 veya 11 koltuklu olarak sunuluyor. Mevcut özellikler arasında dijital gösterge paneli, Hybrid'e özgü grafiklere sahip 10,25 inçlik bilgi-eğlence ekranı, otomatik klima kontrolü, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve bir dizi ADAS sistemi yer alıyor.

Diğer güncellemeler arasında USB-C şarj portu, yeni bir akıllı anahtar, ön park sensörleri ve otomatik kayar kapılar için daha yavaş bir çalışma yer alıyor. Ayrıca Hyundai, LCV modelleri için bagaj kapağına monte çoklu askı, bagaj bölme masası, katlanabilir sandalye ve kayar kargo zemini gibi pratikliğe odaklanan bir dizi orijinal aksesuar sunuyor.