Lamborghini Huracan STJ'yi Markalaştırdı, Jota Markalı Bir Kuğu Şarkısını İma Edebilir

Görünüşe göre Sant'Agata markası Huracan ile bitmemiş

Dünya Huracan'ın plug-in hibrit halefinin bu yıl içinde piyasaya çıkmasını beklerken, Lamborghini başka bir özel sürümde kullanılabilecek yeni bir ticari marka başvurusunda bulundu. Huracan STJ takma adının 27 Şubat'ta Avrupa'da ticari marka olarak tescil edilmesi, Lamborghini'nin V10 motorlu süper otomobilin son bir iterasyonu üzerinde çalışıp çalışmadığını merak etmemize neden oldu.

Dosyalama, büyük olasılıkla Super Trofeo Jota anlamına gelen STJ'nin resmi amblemini içeriyor. İsim plakası muhtemelen FIA'nın Appendix J düzenlemelerine bir gönderme olarak düşünülmüş ve ilk kez 1970 yılında Miura Jota prototipinde kullanılmıştır. Lamborghini'nin tarihindeki diğer kullanımlar arasında Miura SVJ, Diablo SE30 Jota, tek seferlik Aventador J ve Aventador SVJ yer almaktadır.

Her halükarda, Lamborghini'den herhangi bir resmi açıklama gelmediği için, yukarıda bahsedilen tüm senaryolar tamamen spekülasyondan ibaret. Kesin olarak bildiğimiz şey, STJ gerçeğe dönüşürse, Huracan'ın kalan üretim tahsisatının Mayıs 2023'ten bu yana tükendiği bildirildiğinden, muhtemelen bir tane satın alamayacaksınız.

İlk bakışta STJ, Huracan'ın Performante, STO ve Tecnica versiyonlarının daha ekstrem bir devamı için uygun bir isim olabilir. Ancak Huracan'ın elektrikli halefinin eli kulağındayken bu senaryo pek olası görünmüyor. Yine de, Lamborghini Ad Personam Opera Unica programından zengin bir müşterinin isteğine göre uyarlanmış bir başka tek seferlik özel modeli göz ardı edemeyiz. V10 motorlu Lambo'ların sonuncusu olarak, model Huracan'ın en pahalı örneği rekorunu kırarsa şaşırmayız.

Böyle bir aracın sokağa uygun olması gerekmez ve Huracan Super Trofeo EVO2 yarış arabasını temel alarak vahşi görünümünü, yarışa hazır hale getirilmiş 5.2 litrelik V10'unu ve sert şasi kurulumunu benimseyebilir. Benzer bir şey birkaç ay önce otomotiv fotoğrafçısı, CG sanatçısı ve film yapımcısı Jpog tarafından dijital dünyada tasavvur edilmiş ve interneti bunun gerçek olduğuna inandırmıştı.