Fiat Panda 2027'ye Kadar Üretimde Kalacak, Daha Fazla ADAS ile Pandina Özel Sürümü Kazanıyor

Fiat, mevcut Panda'nın yeni nesil elektrikli Panda ile birlikte en az 3 yıl boyunca satışta kalacağını doğruladı

Yeni nesil Panda'nın Temmuz 2024'te piyasaya sürülmesini sabırla beklerken Fiat, mevcut modelin geliştirilmiş güvenlik kiti ve yeni bir dijital gösterge paneli içeren özel bir versiyonu olan Pandina'yı tanıttı. Ayrıca İtalyan marka, Panda'nın en azından 2027 yılına kadar Pomigliano d'Arco'da üretilmeye devam edeceğini doğruladı.

Fiat Pandina, 2011'deki ilk çıkışından bu yana büyük ölçüde değişmeden satışta kalan üçüncü nesil Panda'nın en son özel sürümüdür. Yıllar içinde, şehir otomobili hafif hibrit teknoloji, geliştirilmiş bilgi-eğlence sistemi ve yeni kaplamalar aldı, ancak en son güncelleme teknoloji ve güvenlik özellikleri eklemeye odaklandı.

Pandina "şimdiye kadarki en güvenli Panda" olarak adlandırılıyor, ancak gerçekte sadece ön camdaki yeni bir kameranın mümkün kıldığı oldukça basit bir ADAS paketi kazandı. Standart donanım Gelişmiş Acil Fren Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Uykulu Sürücü Algılama, Trafik İşareti Tanıma ve Otomatik Uzun Far'ı içeriyor. Bunlara eski ve aktif olmayan hız sabitleyici, arka park sensörleri ve kabinde toplam altı hava yastığı eşlik ediyor.

Pandina'nın iç mekanı, üç farklı grafik moduna sahip olan ve yeni ADAS'ı iş başında sergileyen yeni bir 7 inç dijital gösterge paneli ile yükseltildi. Bu, 7 inçlik bir dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, beyaz bir ön panel ve hafifçe yeniden tasarlanmış bir direksiyon simidi ile birleştirilmiştir. Son olarak koltuklar, koltuk arkalıklarında Pandina logosu ve sarı çift dikişli sürdürülebilir Seaqual iplik döşemeye sahiptir.

Dış görünüm, birkaç benzersiz dokunuşla Fiat Panda City Cross'un maceracı görünümünü benimsiyor. Bunlar arasında sarı ayna kapakları ve jant kapaklarında bir Panda yüzü grafiği yer alıyor. İtalyan sahipleri tarafından şehir sakinlerine verilen bir takma ad olan Pandina takma adı, arka çeyrek camlarda ve yan pervazlarda bulunabilir. Panda'nın mevcut renk paletine (Gelato Beyazı, Sinema Siyahı, Passione Kırmızısı ve Italia Mavisi) ek olarak, özel sürümün siyah tavanla kombine edilebilen Positano Sarısı rengi de mevcut.

Basın bülteninde herhangi bir mekanik güncellemeden bahsedilmiyor, yani Panda 69 bg güç üreten aynı hafif hibrit 1.0 litrelik Firefly üç silindirli motoru kullanmaya devam edecek. Güç ön tekerleklere altı ileri manuel şanzımanla aktarılıyor.

Panda, 13 yıllık bir tasarıma dayanmasına rağmen, hem İtalya'da hem de Avrupa'da şehir otomobili segmentinde en çok satanlar arasında yer alıyor. Fiat'ın 1980 yılında orijinal modelin piyasaya sürülmesinden bu yana 8 milyon adetten fazla satış gerçekleştirdiği unutulmamalıdır.

İlginç bir şekilde, müşteri talebindeki son artış İtalyan otomobil üreticisini üretimi yaklaşık yüzde 20 oranında artırmaya sevk etti. Fiat, modelin üretiminin en azından 2027 yılına kadar Güney İtalya'daki Pomigliano d'Arco'da bulunan Giambattista Vico fabrikasında devam edeceğini doğruladı, bu da tamamen elektrikli halefiyle birlikte satışta kalacağı anlamına geliyor.