Rolls Royce Arcadia Droptail'in Saat Yüzünün Montajı İçin 5 Ay Harcadı

Droptail'in dört karoser yapımından üçüncüsünün ahşap kaplaması için 8.000 saatlik çalışma gerekti

Rolls Royce'un giriş seviyesi otomobili Ghost sedan bile yaklaşık 350.000 $'a mal olurken, 30 milyon $'dan daha pahalı olduğuna inanılan Droptail cabrio'nun yanında kullanılmış bir Corolla kadar sıradan ve uygun fiyatlı görünüyor.

Her biri (çok) zengin alıcısının kaprislerine uyacak şekilde tasarlanan bu çarpıcı roadster'lardan sadece dört tane üretiliyor ve Rolls Royce serinin üçüncüsünü az önce tanıttı. Daha önceki Droptail Amethyst karamsar bir mor renk düzenine sahipken ve ondan önce gelen La Rose Noire bir burlesk gösterisinden bir sahne gibi görünürken, Droptail Arcadia sakinleştirici beyaz boyası ve toprak rengi ahşap süslemeleriyle tekerlekler üzerinde lüks bir sağlık molası gibi.

Rolls'un zanaatkârları, bir Droptail'de ilk kez gümüşe boyanan alt karbon fiber bölümlerle dengelenen alüminyum ve cam parçacıklarıyla aşılanmış düz beyaz bir tabandan oluşan iki tonlu bir renk şeması geliştirdi. Ancak boya atölyesinde harcanmış olması gereken zaman, Arcadia'nın ahşap süslemesini oluşturmak ve bitirmek için yakılan saatlerle karşılaştırıldığında hiçbir şey değildir.

Sadece arka güvertede 76 adet olmak üzere otomobilde 233 adet ahşap parçası var ve mühendisler ahşabın uygulanabileceği sert bir karbon fiber oluşturmak için F1 tekniklerini kullanmak zorunda kaldılar. Ağaç temelli detaylandırma için toplamda 8.000 saatten fazla geliştirme çalışması yapıldı. Bu çalışmalar devam ederken, başka bir ekip de Rolls Royce'a takılan en karmaşık saat kadranını monte etmek için beş ay harcadı ve bu iş için iki yıllık bir geliştirme çalışması yaptı.

Otomobil üreticisinin "Rolls Royce'daki test ve doğrulama standartlarının saat dünyasındakilerden daha yüksek olduğu" iddiası şüphesiz horoloji sektöründeki birkaç kişiyi kızdıracaktır, ancak saatler hakkında hiçbir şey bilmeyenler bile - örneğin ben - yüzün 119 fasetli geometrik guilloché deseninde özel bir şey olduğunu takdir edebilirler. Bu sayı, Rolls'un 2023'te kutladığı, müşterinin otomobilinin önizlemesini ilk kez gördüğü 119 yıllık iş hayatından geliyor.