Bu EV Sizden Daha İyi Park Edebilir mi? Genesis GV60'ın Uzaktan Park Etme Hilesi Test Edildi

Genesis'in tamamen elektrikli SUV'undaki kendi kendine park etme özelliği, araç sahiplerinin günlük kullanımı için pratik bir eklenti mi?

Destekli park etme söz konusu olduğunda, özellikle premium segmentlerdeki modern araçlar park sensörleri ve arka görüş kameralarından daha fazlasını sunuyor. Kısa süre önce Avustralya'da Genesis GV60 AWD Performance'ın uzaktan park etme özelliğini test etme fırsatı bulduk. Direksiyon başında zaman geçirerek, bu özelliğin sahip olmaya değer olup olmadığını belirlemek için çeşitli gerçek hayat senaryolarını araştırdık.

Tamamen elektrikli GV60, Koreli markanın diğer modellerinde de bulunan bir özellik olan "Akıllı Park Yardımı" ile standart olarak geliyor. Bu sistem, EV'nin kullanıcıdan minimum girdi ile dik veya paralel park yerlerinde gezinmesini sağlar.

Özellikle, park işlemi sırasında sürücünün aracın içinde olması gerekmiyor. Benzer uzaktan park sistemleri, farklı otomobil üreticilerinin çeşitli modellerinde kademeli olarak kullanıma sunulmakta ve otonom geleceğe bir bakış sunmaktadır.

Yavaş hız ve direksiyon hareketleri muhtemelen kasıtlıdır ve insanların değerli arabalarını idare eden bilgisayara güven duymalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Her durumda, araç yolunda bir engel veya hareket eden bir kişi tespit ederse, otomatik olarak durur. Aynı durum, kullanıcı düğmeyi basılı tutmayı bırakırsa, park işlemini herhangi bir nedenle duraklatırsa da gerçekleşir.

Son olarak, Genesis'in tam boyutlu bir R/C arabası gibi davranarak EV'yi dik bir park alanından uzaktan çıkarma seçeneği de vardır. Bu, dar alanlara park ettiğinizde ve kapıları açmak veya bagajı büyük eşyalarla yüklemek için ekstra alana ihtiyaç duyduğunuzda faydalıdır. Araca yaklaşmanız, kapıları kilitlemeniz, uzaktan çalıştırma düğmesini basılı tutmanız ve ardından aracın hareket etmesini istediğiniz yöne bağlı olarak öne veya arkaya bakan oku basılı tutmanız gerektiğinden işlem biraz daha karmaşıktır.

Bu işlem yine yavaşça gerçekleşiyor ve bir engel algılandığında araç otomatik olarak duruyor. Pozisyondan memnun olduğunuzda parmağınızı düğmeden kaldırdığınızda Genesis GV60 tamamen durur ve rahatça içeri girmenizi sağlar.