2025 Nissan Qashqai: Yenilenen Popüler Kompakt SUV Hakkında Bildiklerimiz

Nissan Qashqai için yepyeni bir görünüm geliyor, ancak ABD topraklarında yeniden ortaya çıkmasını beklemeyin

Nissan'ın mevcut üçüncü nesil Qashqai'yi Avrupa ve Asya-Pasifik pazarlarına tanıtması daha dün gibi. Ancak Japon otomobil üreticisi, 2021'deki tanıtımından üç yıl sonra oldukça çekişmeli kompakt crossover pazarında rekabet üstünlüğünü korumayı amaçlayan makyajlı bir versiyon hazırlıyor.

 
Nissan'ın 2022'de Rogue Sport olarak sunulan önceki nesil modelin üretimini durdurmasının ardından ABD tüketimi için hala kartlar kapalı - ancak şaşırtıcı bir şekilde Kanada'da hala Qashqai olarak satılıyor - küresel pazarlar için güncellenmiş Qashqai yeni ön ve arka tasarıma sahip. Peki orta yaş güncellemesi hakkında başka neler biliyoruz?

   

10,8 inç baş üstü ekranı, 360 derece kamera, panoramik cam tavan, ön koltuk masaj fonksiyonu ve Bose premium ses sistemi gibi Nissan'ın şerit takip, arka çapraz trafik uyarısı ve dinamik adaptif hız sabitleyici gibi sürücü asistanları da aynı şekilde devam edecek.Orta yaş yenilemeleri pek radikal bir olay değildir, ancak popüler SUV oldukça önemli bir burun işine sahip olacak. Casuslarımız, Nissan'ın Ariya EV'sinden esinlenilmiş gibi görünen bir çift dekoratif panel tarafından kuşatılmış basamaklı bir ızgara ile aerodinamik yeni bir görünüm ortaya koyuyor. Farlarda DRL'ler ana ünitelerden ayrılmış ve alt giriş yeni bir tasarıma sahip. 

Yanlarda ve arkada yapılan değişiklikler minimal düzeyde. Alt kapı kaplaması artık krom kaplamaya sahip ve arka tampon tamamen yeni. Arka lambaların dış şekli aynı kalırken, iç kısımlar yeni bir imza LED grafiği kazanıyor.
 

İç mekan açısından Qashqai, yeni döşeme ve trim renklerinin yanı sıra 12,3 inçlik bilgi-eğlence sistemi (boyutu artabilir) ve dijital gösterge paneli için yeni kaplamalarla büyük ölçüde aynı kalacaktır. Kablosuz şarj, Nissan bağlantılı hizmetler, Apple CarPlay ve Android Auto da dahil edilecek.

Önceden yenilenen Qashqai'de olduğu gibi, tüm ürün yelpazesi kısmen elektrikli olacak. Hibrit spektrumun daha hafif ucunda, 1.3 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli motor 157 hp (117 kW) ve 199 lb-ft (270 Nm) tork üretirken, güç CVT şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere (AWD opsiyonel) aktarılıyor.

Tüm tahriki elektronların yapmasını isteyenler için, 156 beygir gücü (115 kW) üreten 1,5 litrelik değişken sıkıştırmalı benzinli motor kullanan bir e-Power varyantı olacak. Bu ünitenin tekerleklerle fiziksel bir bağlantısı yoktur; bunun yerine, motoru aküyü beslemek için bir jeneratör olarak kullanır ve bu da tüm sürüşü yapmak için 188 hp (140 kW) elektrik motoruna güç verir.