2025 Honda Pilot Yeni Amiral Gemisi Black Edition'a Kavuşuyor, Base LX Toz Oluyor

Honda, Pilot'un temel modelinden vazgeçiyor ve 2025 için serinin en üstünde yeni bir Black Edition donanım sunuyor

Honda, 2025 Pilot'un 1 Mart 2024'te ABD'deki bayilere gelmeye başlayacağını duyurarak model yılı güncellemelerine erken bir başlangıç yapıyor. Bu lansman oldukça erken olsa da, Black Edition adı verilen yeni bir üst düzey donanım seviyesini tanıtıyor.

Adından da anlaşılacağı üzere, Pilot serisinde Elite modelinin üzerinde konumlandırılan yeni donanım seviyesi bir dizi koyu renkli görsel güncelleme getiriyor. Parlak siyah ızgara çubuğu ve üst yan ayna muhafazası ile tamamlanan Parlak Siyah 20 inç alaşım jantlar ekleniyor. Ayrıca siyah ön panjur kanalları, cam kaplamaları, kapı süsleri, arka tampon süsleri ve hem ızgarada hem de bagaj kapağında Black Edition amblemi yer alıyor.

Modelde ayrıca Honda'nın dört tekerlekten çekiş sisteminin yanı sıra kırmızı vurgulu delikli deri koltuklar ve direksiyon simidi, koltuklar ve kapı panellerinde kırmızı kontrast dikişler yer alıyor. Kırmızı tema vurgu aydınlatmasında devam eder ve donanımın adı olan Black Edition koltuklarda ve paspaslarda kabartmalı olarak yer alır.

Pilot Black Edition'ın fiyatları 55.675 $'dan başlıyor (tüm MSRP'lere 1.395 $ varış yeri ücreti dahildir) ve bu da onu serideki en pahalı model yapıyor. Ne yazık ki, her model geçen yıla göre daha pahalı olacak. Artık temel model olan FWD Pilot Sport 41.295 $'dan başlıyor.

Bu, 2024 model yılı için eşdeğer modelden sadece 300 $ daha fazla olsa da, eskiden giriş seviyesi trim olan ve şimdi seriden ayrılan 2024 Pilot LX'ten 2.810 $ daha fazla. Bunun dışında, fiyatların 800 $ arttığı EX-L hariç, fiyatlar tüm seride 300 $ artmıştır.

Her model için güç, sürücülere 285 bg'ye erişim sunan Honda'nın 3,5 litrelik V6'sı tarafından sağlanmaya devam ediyor. Tüm modeller ayrıca otomatik acil frenleme, yaya algılama, ileri çarpışma uyarısı, yoldan çıkma azaltma, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici ve daha fazlasını sunan Honda Sensing ile donatılmıştır.

Modellerini daha da özel kılmak isteyen müşteriler, ekstra 2.000 $ karşılığında bronz renkli HPD jantlar, HPD orta kapaklar ve HPD grafikleri ekleyen HPD (Honda Performance Development) Paketini sipariş edebilirler. Yukarıda da belirtildiği gibi, 2025 Honda Pilot bugün bayilerdeki yerini alıyor.