Ford Şubat Ayında 0 Ranger ve %34 Daha Az Bronco Sattı, Ancak EV ve Hibrit Satışları Arttı

Ford'a göre, Ranger bayilere yeni teslim edilmeye başlandı, Bronco ise hala pazar payı kazanıyor

Şubat ayı satış rakamları geldi ve Ford Bronco ve Ranger için zorlu bir ay olduğu görülüyor. Ancak Mavi Oval, görünüşün aldatıcı olabileceğini vurgulayarak performanslarından emin olmaya devam ediyor.

Detroitli otomobil üreticisi geçen ay orta boy kamyonet modeli Ranger'dan tam olarak sıfır adet satmayı başardı. Satış tablosunda göze çarpan bir başka rakam da Bronco satışlarının geçen ay yüzde 32,4 oranında düşmesi ve yılbaşından bu yana yüzde 29,9 oranında azalması.

 

Ancak Ford Kuzey Amerika'nın iletişim direktörü Said Deep Carscoops'a yaptığı açıklamada Ranger satışlarının yapay olarak düşük olduğunu (ya da hiç olmadığını) çünkü yeni modelin bayilere daha yeni gönderilmeye başlandığını ve satışların ancak bu ay içinde başlayacağını söyledi. Geçen yılki UAW grevinin tam da Ford'un yeni Ranger'ın üretimine başladığı sırada gerçekleştiğini hatırlatalım.

Okuyun: Ford Maverick Satışları Ocak Ayında Patladı, Toyota Tacoma'yı Geçti

Bronco için durum biraz daha karmaşık. Satışlar düşmüş olsa da Deep, SUV'un hala pazar payı kazandığını ve UAW grevinin sona erdiği Ekim ayından bu yana Şubat ayının en güçlü satış ayı olduğunu belirtiyor. Ford'un sadece off-road meraklılarını değil, daha fazlasını hedeflemeye başlamayı planladığını da ekliyor.

"Bronco için perakende payında güçlü kazanımlar görmeye devam ediyoruz. Şubat ayı, segmentin yüzde 30'undan fazlasıyla grevden bu yana en yüksek perakende satışları temsil etti," dedi Deep. "İleriye dönük büyüme stratejimizin büyük bir kısmı kitlesel çekiciliğin peşinden gitmek ve Bronco'yu bir seçenek olarak tanımayan müşterileri Bronco'ya getirmek. Bronco satışları Ocak'tan Şubat'a artarak devam etti ve bahar satış sezonuna girerken iyi bir yerdeyiz."

Bu arada Ford'un diğer kamyonlarının satışları da güçlü seyretmeye devam ediyor. Maverick'ler bayilerden rekor sayıda çıkmaya devam etti ve Şubat ayında yüzde 73,4 gibi şaşırtıcı bir artış gösterdi. F-Serisi satışları yüzde 5,8 oranında düşmüş olsa da Amerika'nın en çok satan kamyonu olmaya devam ediyor ve F-150 PowerBoost Hybrid teslimatlarının yakında başlaması bekleniyor.
 
Bu Ford'un kamyon ekibi için iyi bir haber çünkü Maverick ve Escape Hybrid'lerin etkisiyle Şubat 2022'ye kıyasla hibrit satışları şirket genelinde yüzde 31,5 arttı. Deep, F-150 için verilen her beş siparişten birinin PowerBoost Hybrid için olduğunu da ekliyor.

Ford'un tek büyüme alanı hibritler değil. Otomobil üreticisi Şubat ayında sektördeki eğilimi tersine çevirdi ve elektrikli araç satışları yüzde 80,8 arttı. Bu, satışları yüzde 93 oranında artan F-150 Lightning ve satışları yüzde 64,3 oranında artan Mustang Mach-E sayesinde gerçekleşti.