Yeni Karma Gyesera 590 HP'lik Elektrikli GT ile Fisker Karma Mirasını Geliştiriyor

Gyesera, daha önce duyurulan GSe-6'nın üretime geçememesinden bu yana Karma Automotive'in ilk tamamen elektrikli modeli

Karma Automotive'in Revero plug-in hibrid sedanı temel alan ilk tam elektrikli aracını tanıtma planlarını açıklamasından yaklaşık dört yıl sonra, Kaliforniyalı marka nihayet Amelia Concours d'Elegance'da yeni Gyesera'yı tanıttı. Marka için "geleceğe uzanan bir köprü" olarak tanımlanan bu dört kapılı grand tourer, Revero'nun tamamen elektrikli güç aktarma organlarına ve 250 mil menzile sahip, büyük ölçüde revize edilmiş bir versiyonu.

Karma, Gyesera'nın arka çeyrek panelleri hariç neredeyse tüm dış gövde panellerinin yeniden tasarlandığını belirtiyor. 199,9 inç (5.077 mm) uzunluğundaki model, daha keskin ve ızgarasız bir burun, yontulmuş profilde yeni girişler, şeffaf arka lamba lensleri ve modern bir arka tampon ile karakterize edilen daha şık bir görünüme sahip.

Yükseltmelere rağmen, oranlar ve sera GS-6 ve Revero plug-in hibritler de dahil olmak üzere önceki iterasyonlarla aynı kalıyor. Aslında tasarımın omurgası, 2011 yılında piyasaya sürülen ve aynı alçak silueti koruyan orijinal ve kısa ömürlü Fisker Karma'ya kadar uzanıyor. Bu arada, bu yıl Çinli Wanxiang Group'un iflas eden Fisker Automotive'i satın alıp Karma Automotive olarak yeniden adlandırmasının 10. yıldönümü.

İç mekana geçildiğinde, gösterge paneli düzeni eski Fisker'e aşinalık hissi uyandırabilir, ancak birkaç önemli yükseltme var. Orta konsol daha büyük bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ile yenilenirken, direksiyon simidi de yeni gibi görünüyor. Ayrıca, gösterge panelinde herhangi bir dekoratif ek parça bulunmuyor ve sağ tarafta bir Gyesera amblemi yer alıyor.

Gyesera, daha önce duyurulan GSe-6'nın üretime geçememesinden bu yana Karma'nın ilk elektrikli modeli. Karma Automotive'in yeni başkanı Marques McCammon Automotive News'e yaptığı açıklamada yeni modelin aynı alüminyum uzay kafes şasiyi paylaşmasına rağmen GSe-6'dan farklı olduğunu söyledi. McCammon, Gyesera'nın "tamamen farklı" bir batarya tasarımına sahip olduğunu ve "önemli ölçüde farklı" bir performans sunduğunu söyledi. Genel olarak, EV'nin yüzde 85'i revize edildi.Gyesera, daha önce duyurulan GSe-6'nın üretime geçememesinden bu yana Karma'nın ilk elektrikli modeli. Karma Automotive'in yeni başkanı Marques McCammon Automotive News'e yaptığı açıklamada yeni modelin aynı alüminyum uzay kafes şasiyi paylaşmasına rağmen GSe-6'dan farklı olduğunu söyledi. McCammon, Gyesera'nın "tamamen farklı" bir batarya tasarımına sahip olduğunu ve "önemli ölçüde farklı" bir performans sunduğunu söyledi. Genel olarak, EV'nin yüzde 85'i revize edildi.

Karma Gyesera'nın piyasaya sürülmesi 2024 sonu veya 2025 başı olarak planlanıyor. Karma Automotive'in başkanı tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre, fiyatlandırmanın 175.000 ila 225.000 $ aralığında olması bekleniyor. Genel olarak şirket, Kaliforniya'daki Moreno Valley tesislerinde dört veya beş yıllık bir üretim dönemi boyunca 2.000 adet EV üretmeyi ve bir münhasırlık seviyesini korumayı hedefliyor.

Gyesera'yı, geçen yıl ön gösterimi yapılan ve en erken 2025'in sonlarında üretim formunda piyasaya sürülmesi beklenen iki kapılı bir elektrikli spor otomobil olan Kaveya takip edecek.