VW Polo Robust Brezilyalı Çiftçiler İçin Sağlam Bir Hatch

Bütçe dostu Polo Track'in bu özel versiyonu, asfalttan ayrıldığınızda kullanışlı olacak yükseltilmiş bir süspansiyona sahiptir

Volkswagen Brezilya'da Polo Track'in "tarım sektöründeki müşterilerle birlikte geliştirilen ve test edilen" Robust adlı yeni bir versiyonunu tanıttı. Saveiro veya daha büyük Amarok gibi bir pikap çiftlik kullanımı için daha uygun görünürken, Polo Robust daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak hizmet veriyor.

Küçük hatchback, yerden yüksekliği artırılmış ve tarlalarda çalışırken kullanışlı olabilecek bir dizi opsiyonel aksesuara sahip.

Polo Robust dışarıdan bakıldığında standart Polo Track'e benziyor ancak yükseltilmiş ön ve arka süspansiyon sayesinde biraz daha yüksekte duruyor. Bu iyileştirme, yalnızca önden çekişli (FWD) olmasına rağmen, çakıllı yollar gibi daha zorlu arazilerde gezinmesini sağlar. Diğer tek görsel vurgu bagaj kapağındaki "Robust" yazısıdır. Diğer standart özellikler arasında siyah jant kapaklı 15 inç çelik jantlar, renkli arka lambalar ve normal Polo Track'te zaten bulunan sağlam tamponlar yer alıyor.

Crossover duruşunu bir kenara bırakırsak, VW Polo Robust, pratikliğini ve tarım ortamına dayanıklılığını artıran iki opsiyonel aksesuar paketi ile sunuluyor. İlk pakette vinil koltuk kılıfları, kauçuk paspaslar ve şirketin özellikle kırsal alanlar ve çiftlikler için önerdiği ızgara koruyucusu yer alıyor. İkinci pakette ise ilk pakete ek olarak kauçuk bagaj kapağı ve küçük römorkların ya da diğer ekipmanların çekilmesi için bir bağlantı parçası yer alıyor.

Kaputun altında, doğal emişli 1.0 litrelik MPI esnek motor mütevazı bir 83 bg ve 101 Nm tork sağlayarak herhangi bir değişiklik yok. Bu motor hem Polo Track hem de Robust modellerinde tek seçenek olarak kalıyor ve gücü ön tekerleklere yönlendiren beş ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor. "Flex" ibaresi güç aktarma organlarının hem benzin hem de etanol ile çalışabildiğini göstermektedir.

Güney Amerika pazarlarındaki Volkswagen haberlerini takip etmeyenler için, Polo Track 2022 yılında popüler Gol'ün yerine uygun fiyatlı bir subcompact hatchback olarak piyasaya çıktı. Fiyat ve özellikler açısından standart Polo'nun altında konumlandırılan Polo Track, yeniden tasarlanmış tamponlar, biraz değiştirilmiş aydınlatma üniteleri ve daha sade bir iç mekana sahip.

Küçük hatchbackler, uygun fiyatları, kompakt boyutları ve pratiklikleri sayesinde uzun süredir giriş seviyesi hafif ticari araçlar olarak hizmet veriyor. Avrupa'da Volkswagen daha önce eski nesil modele dayalı bir Polo Van varyantı sunmuştur. Bu versiyon arka camları kapalı panellerle değiştirdi ve geniş bir kargo bölmesinin yanı sıra iki kişilik bir iç mekana sahipti.