Yeni Audi Q6 E-Tron, Porsche Macan EV'nin Daha Uygun Fiyatlı Eşdeğeri Olarak 18 Mart'ta Piyasaya Çıkıyor

Audi, Q6 e-tron'u tanıtmaya hazırlanırken Porsche Macan EV de yakında dört halkalı bir muadile sahip olacak

Audi, tamamen yeni, tamamen elektrikli Q6 e-tron'un 18 Mart'ta büyük gününü yaşayacağını resmen doğruladı. Ekteki teaser, SUV'un siluetinin ötesinde pek bir şey ortaya koymuyor, ancak Almanya sokaklarında dolaşan neredeyse çıplak bir prototip gördük ve bize ne bekleyeceğimize dair net bir fikir verdi.

Tasarım bu noktada pek sürpriz olmasa da, bölünmüş aydınlatma üniteleri ve büyük hava girişleri ile çevrelenmiş tamamen kapalı bir ızgara görebiliyoruz. Bunlardan ilki dikkat çekicidir, çünkü müşteriler istedikleri gündüz far tasarımını göstermek için sekiz dijital ışık imzası arasından seçim yapabileceklerdir.

Daha geriye gittiğimizde yumuşak kıvrımlar ve kaslı vurgular görüyoruz. Tasarımcılar ayrıca eski tarz bileşenlerin hüküm sürdüğü gömme montajlı kapı kolu çılgınlığından da kaçınmışlar. Yukarı doğru genişleyen bir kemer çizgisi, eğimli bir tavan ve geniş bir sera bunlara eşlik ediyor. Arka kısım kıyaslandığında nispeten uysal, ancak büyük bir spoyler ile ikinci nesil dijital OLED arka lambaları birleştiriyor.

Casus fotoğrafçılar iç mekan fotoğraflarını çekecek kadar yaklaşamadılar, ancak Audi geçen yılki Münih Otomobil Fuarı'nda kabini ortaya çıkardı. Modelin 11,9 inçlik dijital gösterge paneli ve Android Automotive çalıştıran 14,5 inçlik bilgi-eğlence sistemi ile yüksek teknolojiye sahip olduğu görülüyor. Crossover ayrıca sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemek için shutter teknolojisine sahip 10,9 inçlik bir ön yolcu ekranı ile donatılabiliyor.

Diğer öne çıkan özellikler arasında, yol tarifi gibi bilgileri aracın 656 feet (200 metre) önündeymiş gibi gösterecek şekilde yansıtan artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı yer alıyor. Model ayrıca 22 hoparlörlü Bang & Olufsen premium ses sistemi ve üst gösterge panelinin etrafını saran ve dönüş sinyalleri ve şarj durumu gibi bilgileri görselleştiren bir etkileşim ışık çubuğu ile donatılabilir. Alıcılar ayrıca geri dönüştürülmüş Elastik Melanj kumaş ve fırçalanmış alüminyum, huş ağacı veya sığla ağacı döşeme alabilirler.