2024 Subaru WRX Club Spec Edition Büyük Kanadıyla Avustralya İçin Geliyor

Sınırlı sayıda üretilen model sadece manuel şanzımanla sunuluyor ve standart WRX'e göre herhangi bir performans yükseltmesi getirmiyor

Subaru, Avustralyalı alıcılar için sınırlı sayıda 150 adetle satışa sunulacak olan WRX Club Spec özel versiyonunun tek bir fotoğrafını yayınladı. Bu model ABD spesifik WRX TR'yi yansıtıyor, ancak STI günlerini anımsatan belirgin bir arka kanat ile kendini farklılaştırıyor.

Resmi fotoğraf, sızdırılan belgelerden elde edilen özel sürümle ilgili önceki raporları doğruluyor. Club Spec, kırmızı fren kaliperleri ve Recaro koltukların yanı sıra TR ile aynı olan Bridgestone Potenza S007 lastiklerle kaplı 19 inçlik bir jant setine sahip. Avustralya versiyonu, Club Spec modeline özel ve WRX serisinin geri kalanında bulunmayan sabit bir arka kanada sahip.

Kuzey Amerika TR'de olduğu gibi Avustralya Club Spec'te de önde 340 mm ve arkada 326 mm ölçülerinde daha büyük disklere sahip Brembo frenler bulunuyor. Bilmediğimiz şey ise modelin TR'nin daha sert yaylar, yeni amortisörler ve modifiye edilmiş direksiyon kremayeri gibi şasi yükseltmelerini miras alıp almayacağı.

Daha agresif duruşa rağmen, turboşarjlı 2.4 litrelik dört silindirli güç aktarma organı standart WRX'ten taşınarak aynı 271 bg ve 350 Nm  tork üretiyor. Güç, Subaru'nun Simetrik AWD sisteminin yardımıyla yalnızca altı ileri manuel şanzımanla (CVT Lineatronic seçeneği Club Spec için mevcut değildir) dört tekerleğe iletilir.

Drive.com.au'daki meslektaşlarımız tarafından bildirildiği üzere, sınırlı sayıda üretilen bu model Avustralya'daki WRX isim plakasının 30. yıldönümünü kutluyor. Ancak Subaru Avustralya Genel Müdürü Blair Read, bunun "kutlamalardan biri" olduğunu söyleyerek 2024 yılı bitmeden WRX ile ilgili daha fazla haber alabileceğimizi ima etti.

2024 Subaru WRX Club Spec bu Nisan ayından itibaren satışa sunulacak. Fiyatlandırma ve ayrıntılı teknik özellikler piyasaya sürülmesine yakın duyurulacak.