2025 Hyundai Ioniq 5 Facelift Daha Büyük Batarya ve Yeni N Line Trim ile Görücüye Çıktı

EV'nin revize edilmiş serisi, 84 kWh batarya paketi ve arka silecek de dahil olmak üzere Hyundai Ioniq 5 N tarafından sunulan bazı özellikleri miras alıyor
04-03-2024 09:00 - 159 Okundu

Hyundai, orijinal modelin piyasaya çıkışından tam üç yıl sonra yenilenmiş

 Ioniq 5'i Kore'de tanıttı. Tamamen elektrikli crossover hafif dış ve iç güncellemelerden, daha büyük bir batarya paketinden ve sportif N Line donanımıyla ürün gamının genişletilmesinden yararlanıyor.

Görsel olarak, Hyundai Ioniq 5 anında tanınabilirliğini koruyor ve görsel güncellemeler yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlarla sınırlı kalıyor. Ön hava girişi sadeleştirilmiş ve eskisinden daha geniş hale getirilmiş, daha temiz arka panjur için de benzer bir uygulama yapılmış. Ayrıca alaşım jantlar için yeni bir aerodinamik tasarım, bir arka silecek ve 50 mm (2 inç) uzatılmış daha büyük bir arka spoyler var. Genel olarak, makyajlı EV selefinden 20 mm (0,8 inç) daha uzun ve 4.655 mm'ye (183,3 inç) uzanıyor.

Ürün gamına yeni eklenen Hyundai Ioniq 5 N Line ise, çeşitli N Line rozetleriyle süslenmiş versiyona özgü bir bodykit ile ayırt ediliyor. Ön tampon, Ioniq 5 N'den esinlenilen açık renkli kanatlara sahip ve arkada da benzer bir uygulama var. Profil, gövde renginde çamurluklar, ince ayarlanmış yan etekler ve yeni bir 20 inç alaşım jant setiyle zenginleştirilmiştir.

Modelin içinde farklı bir direksiyon simidi, spor koltuklar, metal pedallar, siyah tavan döşemesi, gösterge panelinde yeni vurgular, kırmızı dikişler ve daha fazla N Line rozeti gibi birkaç benzersiz dokunuş var. Hyundai ayrıca diğer N Line modellerine benzer şekilde şasi yükseltmelerini ima eden bir "dinamik sürüş deneyiminden" bahsetti.

Koreli otomobil üreticisi, çoğu daha karmaşık bilgi-eğlence menülerinde bulunan ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve park asistanı gibi özellikleri kontrol etmek için orta konsola yeni bir fiziksel düğme ekleyerek Ioniq 5'in ergonomisini geliştirdi. Kablosuz şarj pedi dikey olarak düzenlenmiş bardak tutucuların yanına daha yükseğe yerleştirildi, klima ve bilgi-eğlence kontrolleri daha kolay kullanım için yeniden tasarlandı ve direksiyon simidi "interaktif piksel ışıkları" kazandı.

Hyundai'nin yeni nesil bilgi-eğlence sistemi "bağlantılı araç Navigasyon Kokpiti" olarak adlandırılıyor ve kablosuz havadan yazılım güncellemeleriyle uyumlu. Umarız, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto'yu da destekler; bu özellik, giden Ioniq 5'te önemli ölçüde eksikti. Diğer kullanışlı yükseltmeler arasında gelişmiş güvenlik ekipmanları, arka koltukların uzaktan katlanma işlevi ve yerleşik bir araç kamerası yer alıyor.

 

Makyajlı Ioniq 5, amiral gemisi Ioniq 5 N'den ödünç alınan ve eski modelin 77,4 kWh'lik ünitesinin yerini alan daha büyük 84 kWh'lik batarya paketine sahip. Hyundai henüz resmi rakamları açıklamamış olsa da, batarya kapasitesindeki artış elektrikli menzil üzerinde olumlu bir etkiye sahip. Mevcut Ioniq 5'in 77.4 kWh batarya paketi ile 303 (488 km) mile kadar EPA menziline veya 507 km'ye (315 mil) kadar WLTP menziline sahip olduğunu unutmayın.

Şirket, 641 hp (478 kW / 650 PS) güç üreten Ioniq 5 N hariç olmak üzere, mevcut Ioniq 5'te 168 hp (125 kW / 170 PS) ile 321 (239 kW / 325 PS) arasında güç üreten tek ve çift motorlu elektrikli güç aktarma organlarında herhangi bir değişiklikten bahsetmedi.

Şasi kurulumunda Hyundai mühendisleri daha yumuşak bir sürüş için amortisörlerde ince ayarlar yaptı ve direksiyon simidindeki titreşimleri azaltmak için kaput çapraz çubuğunun sertliğini artırdı. Ayrıca arka tekerleklerdeki ve alt gövdedeki takviyeleri iki katına çıkardılar, gövde sertliğini artırdılar ve arkaya monte edilen motorun ses yalıtımını iyileştirdiler. Son olarak, kapılardaki ve B sütunlarındaki takviyelerin, ikinci sıra yan hava yastıklarıyla (toplam sekiz hava yastığına dahil) birlikte yandan çarpışma korumasını iyileştirdiği söyleniyor. Genel olarak, makyajlı modelin daha iyi NVH özelliklerine sahip olması ve selefine kıyasla daha rafine bir sürüş sunmasının yanı sıra daha güvenli olması bekleniyor.