MG2 2025'in Sonlarında Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Savaşına Katılabilir

Üst düzey bir yetkili MG'nin giriş seviyesi bir elektrikli araç üzerinde çalıştığını doğruladı

MG, kendi kendini şarj eden hibrit güç aktarma organına sahip yeni nesil MG3'ü henüz tanıttı ancak küçük hatchback yakında tamamen elektrikli bir kardeşe sahip olabilir. Muhtemelen MG2 takma adını taşıyacak uygun fiyatlı bir EV, diğerlerinin yanı sıra yeni Citroen e-C3 ve Dacia Spring'i de göz önünde bulundurarak halihazırda geliştirilme aşamasındadır.

SAIC'in sahip olduğu marka, yaklaşan model için EV bileşenlerini tedarik etmek üzere ana şirketinin parça deposundan yararlanabilir. Bu, rekabetçi özellikler sunarken Avrupa'daki en ucuz elektrikli otomobillerle rekabet etmesini sağlayacaktır. Ayrıca geliştirme sürelerinin kısaltılmasına yardımcı olacak ve segment rakiplerle dolmadan önce pazara ulaşacaktır.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda MG3'ün lansmanı sırasında MG Motor'un İngiltere bölümünün ürün ve planlama müdürü David Allison Auto Express'e konuşarak küçük bir EV'nin geliştirilme aşamasında olduğunu doğruladı. Üst düzey yetkili, modeli zaten gördüğünü ve üretim için yeşil ışık alacağına inandığını itiraf ediyor. Beklenen çıkış tarihi için Allison, "muhtemelen birkaç yıl, belki de 18 ay uzakta" diyerek, bir üretim modelinin 2025'in ikinci yarısında gelebileceğini öne sürdü.

MG'nin yaklaşan giriş seviyesi teklifi hakkında konuşan Allison şunları söyledi: "Muhtemelen yeni bir isim alacak ama mevcut konvansiyona oldukça iyi oturacaktır. Eğer MG2 derseniz o zaman bir milyon mil uzakta olmazsınız - 2 bir sonraki adımdır."

Şirketin MG2'ye tamamen yeniden tasarlanmış bir gövde mi vereceği yoksa MG3'ün bir EV versiyonunu mu yapacağı belli değil. Bizim spekülatif yorumumuz daha çok ikincisi yönünde ve hibrid modele yeni bir yüz kazandırıyor. Kaputun altında bir İYM olmadan, tampon MG4'ün ızgarasız görünümünü benimserken, LED far grafikleri MG7'den esinlenmiştir. Benzer şekilde, 7 inçlik dijital gösterge paneli ve 10,25 inçlik bilgi-eğlence ekranından oluşan dijital kokpit de dahil olmak üzere iç mekan büyük ölçüde MG3 ile paylaşılabilir.

Uygun fiyatlandırma, daha küçük elektrikli araçların başarısında önemli bir rol oynayacak ve onları daha fazla alıcı için erişilebilir kılacaktır. Bu bağlamda Allison şunları söyledi: "Şu anda herkes bu alana bakıyor gibi görünüyor - B segmenti veya hemen altında, yaklaşık dört metre uzunluğunda, sihirli 20.000 € (21.864 $) fiyat aralığında. Eğer bunu yapacak biri varsa, biz de orada olmalıyız. Yaklaşık 20,000 £ (25,673 $) civarında mutlak bir fırsat penceresi var. Bu menzil, boyut ve fiyatın bir kombinasyonudur - ve bu üçünü de tutturursanız, başarırsınız."

Citroen e-C3 ve Dacia Spring'in yanı sıra yeni MG, önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya çıkması beklenen giriş seviyesi elektrikli araçlardan oluşan bir orduyla karşı karşıya kalacak. Bunlar arasında Fiat Panda, VW ID.1, Renault Twingo, Hyundai Casper ve Kia EV2 yer alıyor.