Makyajlı Tesla Model 3 618 BG Güç Üretebilir

Model 3'ün yeni amiral gemisi versiyonunun daha fazla güç ve hatırı sayılır bir sürüş menzili sunması bekleniyor

Tesla'nın büyük beygir gücü rakamlarını sevdiği bir sır değil ve güncellenmiş Model 3 Performance ile yerini aldığı modele göre önemli bir destek vermeye hazır görünüyor.

Geçen yıl piyasaya sürülen makyajlı Model 3'ün yeni bir amiral gemisi versiyonunun gizemli eksikliği hakkında çok şey söylendi. Şimdi ise Güney Kore'den çıkan sertifikasyon belgeleri Tesla'nın yeni modeli 4D2 olarak bilinen yükseltilmiş bir arka elektrik motoruyla donatacağını ortaya koydu. Orijinal Model 3 Performance'ın arka motoru 335 bg güç üretirken, bu yeni motor 406 bg gibi etkileyici bir güce sahip.

Bu motor, 212 bg gücündeki eski modelle aynı ön motorla desteklenecek. Bu motorların toplamı yeni Model 3 Performance'a 618 bg'lik harika bir güç sağlayacak ve 40 bg'lik güçlendirme işlevi etkinleştirilmediğinde Hyundai Ioniq 5 N'nin 601 bg'lik gücünden biraz daha fazla olacak.

Belgede ayrıca yeni arka motorun yaklaşık 68 mil/saat hızda en yüksek güce ulaşacağı, eski motorun ise 47 mil/saat hızda en yüksek güce ulaştığı belirtiliyor. Bu, aracın her zamankinden daha hızlı hızlanmasına yardımcı olacaktır. Tesla'nın birçok modelinin batarya kapasitelerini tanıtmama gibi bir alışkanlığı olmasına rağmen, yeni Model 3 Performance'ın eskisiyle aynı şekilde 82 kWh nominal batarya kapasitesine sahip olması bekleniyor. Menzil, Kuzey Amerika'daki EPA'nınkinden daha katı olan Kore test döngüsüne göre 270 mil için hala iyi olmalıdır.