On Yılı Aşkın Süredir Kayıp Olan Çalıntı Ferrari F40 Bulundu ve Evine Döndü

İtalyan süper otomobili 2000 yılında Monza'daki bir otelin önünden çalındı

Çalınan bir Ferrari F40'ın sahibi olduğunuzu ve 24 yıl sonra onu geri aldığınızı hayal edin. Bu bir film senaryosu değil, Art Recovery International adlı bir firmanın yardımıyla yakın zamanda gerçekleşen gerçek bir vaka.

Art Recovery International'ın CEO'su ve kurucusu Christopher A. Marinello haberi LinkedIn ve X (eski adıyla Twitter) profillerinde paylaştı. Evraklara göre, klasik Rosso Corsa model Ferrari F40 16 Nisan 2000 tarihinde çalındı. Muhteşem İtalyan süper otomobili, hırsızların eline geçtiğinde İtalya'nın Monza kentindeki Villasanta belediyesinde bir otelin dışına park edilmişti.

2024 yılına gelindiğinde, sahibi muhtemelen tüm umudunu kaybetmişken, çalınan Ferrari açıklanmayan bir yerde bulundu. Müzakereler sonucunda son derece gizli bir uzlaşma anlaşmasına varıldı ve değerli model sahibiyle yeniden bir araya geldi. Marinello'nun ifadesiyle bu süreç "üç avukat, iki imzalı belge ve çok mutlu bir sigorta şirketini" içeriyordu.

Ferrari'nin sahibinin heyecanlanmak için pek çok nedeni var, çünkü aranan süper otomobilin değerinin şu anda 2,5 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Ocak ayındaki Mecum Kissimmee 2024 müzayedesinde 1992 model Ferrari F40'ın bozulmamış bir örneği 3,1 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Davada kendisine yardımcı olan avukata minnettarlığını ifade etmenin bir yolu olarak, araç sahibi Ferrari'nin yolda ve yarış pistinde test sürüşü de dahil olmak üzere özel bir "incelemesini" teklif etti. Marinello mutlu bir şekilde haberi LinkedIn takipçileriyle paylaştı ve test sürüşü teklifini kabul ettiğini doğruladı.

Art Recovery International'ın resmi web sitesine göre, şirket "İngiltere, ABD, Fransa, İsviçre, Almanya ve Avusturya'da çok sayıda yetenekli avukat, araştırmacı ve provenans araştırmacısı bulunduruyor". Firma 500 milyon doların üzerinde çalıntı sanat eserini kurtarmasıyla tanınıyor, ancak muhtemelen ilk kez bir Ferrari amiral gemisine dahil oluyorlar.

İlginçtir ki bu haber, benzer bir hikâyenin İngiltere'de manşetlere taşınmasından sadece birkaç gün sonra geldi: F1 pilotu Gerhard Berger'e ait bir Ferrari F512M, 1995 San Marino Grand Prix'si sırasında çalındıktan yaklaşık 30 yıl sonra kurtarıldı.