Tri-Motor Cybertruck 2,6 Saniyede 60 Mil Hıza Ulaşarak C/D'nin Şimdiye Kadarki En Hızlı Kamyonu Oldu

Dergi ayrıca, otoyolda 250 mil menzile ulaşan amiral gemisi 845 bg'lik Cybertruck varyantının menzilini de test etti

Tesla Cybertruck sadece görünüşüyle değil performansıyla da geleneklere meydan okuyor. Kamyonun diğer çeşitli yönleri hakkında ne derseniz deyin - ve birçok yönü var - ancak üstün olduğu bir şey varsa, o da düz çizgi kamyonet performansını yeni zirvelere çıkarmaktır.

Ve şimdi, Car and Driver tarafından test edilen en hızlı kamyonet olma özelliğini kazandı. Cybertruck'ın düz bir çizgideki gücünü ölçmek için yayın, 845 hp güç sağlayan üç elektrik motoruna sahip amiral gemisi 'Cyberbeast' varyantını elde etti. Bu araç 0-60 mph (0-96 km/h) hızlanma süresini sadece 2,6 saniyede tamamlarken, 1 metrelik bir yuvarlanma da kaydetti.

"Peki ya Rivian R1T ve GMC Hummer EV?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Car and Driver geçmişte hem amiral gemisi R1T'yi hem de Hummer EV'yi test etti ve aynı 1 fitlik yuvarlanma ile sırasıyla 3,0 saniye ve 3,3 saniyelik 0-60 mph süreleri kaydetti. Bu da Tesla'nın ilan ettiği süreye nokta atışı uyuyor.

 

Car and Driver tarafından test edilen sadece üç elektrikli araç Cybertruck'tan daha hızlıdır: 2,1 saniye ile Tesla Model S Plaid, 2,1 saniye ile Lucid Air Sapphire ve 2,4 saniye ile Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo.

Cybertruck koşu sırasında 161 km/h hıza ulaşmak için sadece 6,9 saniyeye ihtiyaç duydu ve 211 km/h hıza ulaştı. Ayrıca 8-96 km/h arasındaki yuvarlanma sprintinde de iyi bir performans göstererek 2,8 saniyede tamamladı. Spor modunda ise 48-80 km/h ve 80-113 km/h süreleri sırasıyla 1,5 saniye ve 1,8 saniye olarak kaydedilmiştir. Tüm bu süreler dört köşede de 285/65 ölçülerindeki Goodyear Wrangler Territory RT lastiklerle elde edildi.

Bir de menzili var. Tesla'ya göre, EPA test döngüsü altında, amiral gemisi Cybertruck tek bir şarjla 484 km yol kat edebilir. Dergi bu iddiayı otoyolda, iklim kontrolünü 72 dereceye ayarlayarak ve 121 km/s hızla seyrederek test etti. 402 km yol kat etmeyi başardılar.

Bu, Hummer EV tarafından elde edilen 467 km ve dört motorlu Rivian R1T için kaydedilen 451 km gerisinde kalsa da, Rivian'ın Cybertruck gibi arazi lastikleriyle değil, sokak lastikleriyle donatıldığını belirtmek önemlidir.