Yeni AC Cobra GT Coupe Tanıtıldı, 654 BG Güç Üretebilir

Coupe, geçen yılki roadster'ın izinden giderek daha büyük boyutlara, modern teknolojiye ve 5.0 litrelik bir V8'e sahip olacakCoupe, geçen yılki roadster'ın izinden giderek daha büyük boyutlara, modern teknolojiye ve 5.0 litrelik bir V8'e sahip olacak

AC Cars 123. yıldönümünü bu bahar yepyeni Cobra GT Coupe'yi tanıtma planlarını açıklayarak kutluyor.

Şirket bu noktada fazla bir şey söylemiyor, ancak model geçen yıl tanıtılan ve kısa süre önce üretime giren Cobra GT Roadster'ı temel alacak. Teaser görüntüsü çok açıklayıcı olmasa da, otomobil üreticisi modelin "GT Roadster ile aynı estetik dokunuş noktalarına sahip olacağını, ancak tamamen kapalı bir kokpitin pratikliğine sahip olacağını" söyledi.

Bu, bazı modern dokunuşlar içeren retro esintili bir tasarım bekleyebileceğimizi gösteriyor. Tüm detayları yakında öğreneceğiz, ancak orijinal AC Cobra'dan önemli ölçüde daha büyük olan ve altı fit (1.8 metre) boyundaki sürücüleri barındırabilecek bir karbon kompozit gövde bekleyebiliriz. Ayrıca analog göstergeleri 10.25 inçlik bir bilgi-eğlence sistemiyle birleştiren modern bir iç mekan da bekleyebiliriz.

Ayrıca 654 bg güç ve 780 Nm tork üreten süperşarjlı 5.0 litrelik bir V8 de olabilir. Model Roadster kılığında 100 km/sa hıza 3,4 saniyede ulaşabilir ve 278 km/sa azami hıza çıkabilir.

Coupe, alüminyum uzay şasi üzerine oturtulacak ve "gürleyen" 5.0 litrelik bir V8 ile güçlendirilecek. Roadster'a bakılırsa, 454 bg ve 570 Nm torka sahip giriş seviyesi bir varyant bekleyebiliriz. Bu da aracın 0-100 km/h hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlamasını ve 250 km/h azami hıza ulaşmasını sağlar.

Bazı soru işaretleri olsa da, coupe muhtemelen roadster'ın izinden gidecek ve soldan ve sağdan direksiyonlu konfigürasyonlarda sunulacak. Ayrıca otomatik ve manuel şanzımanların yanı sıra ayrıcalık sağlamak için bir üretim sınırı da bekleyebiliriz.

AC Cars şu anda rezervasyonları kabul ediyor, ancak Roadster 240.000 £'dan (307.445 $ / 280.832 €) başladığı için muhtemelen büyük bir banka hesabına ihtiyacınız olacak.