McLaren 750S İncelemesi: Devrimi Başlatan Bir Evrim

McLaren 750S esasen 720S'in güncellenmiş bir versiyonu olsa da, dört tekerlek üzerinde mükemmellik

Sıfırlama düğmesine basmak, zamanda geriye gitmek ve ikinci bir şans elde etmek güzel olmaz mıydı? Olasılıklar sonsuzdur ve muhtemelen ikinci seferde daha iyi bir sonuç elde edersiniz.

Bu kesinlikle 720S'in yerini alan ama daha çok onun bir evrimi gibi hissettiren McLaren 750S için de geçerli. Aracın kabaca %70'i aynı kaldığı için bu şaşırtıcı değil, ancak değişen parçalar büyük bir fark yaratıyor.

Ortaya çıkan sonuç sadece şimdiye kadar üretilmiş en hafif ve en güçlü seri üretim McLaren değil, aynı zamanda en ilgi çekici ve duygusal olanlardan biri. Tüm bunlar, 750S'in olağanüstü bir sürücü otomobili, konforlu bir seyir aracı ve pistte bir keyif olması nedeniyle sürüş mükemmelliğine katkıda bulunuyor.

Çok şey değişmiş olsa da, tasarım anında tanınabilir ve bu da 750S'i selefinden ayırmayı zorlaştırıyor. Ancak, yakından bakıldığında yeni bir ön tampon ve genişletilmiş bir splitter dahil olmak üzere çok sayıda güncelleme görülecektir. Bunlara daha dar 'göz yuvası' girişleri eşlik ederken, far çevreleri artık parlak siyah, gövde rengi veya karbon fiber olarak sunuluyor.

Daha geriye gidildiğinde, tasarımcılar arka güverteyi yeniden tasarladı ve daha iyi soğutma için havalandırma delikleri ekledi. Karbon fiber kanat da yeni ve ilave bastırma kuvveti için %20 daha geniş bir yüzey alanına sahip. Bunlara yeni tekerlek kemeri havalandırmaları ve hava basıncını düşürmek ve soğutmayı geliştirmek için çıkışları olan modifiye edilmiş bir tampon katılıyor. Alıcılar ayrıca daha sportif girişlerin yanı sıra alüminyum ve karbon fiberden yapılmış akıcı karoser de bulacaklar.

En göze çarpan değişikliklerden biri, ortaya monte edilen yeni paslanmaz çelik egzoz sistemi. Bu sistem 720S'de kullanılan çift egzozdan 4,8 lbs daha hafiftir ve "doğal ve net bir tonun" yanı sıra "keskin bir kreşendo vermek için akustik olarak ayarlanmıştır".

750S, 720S'te bulunanlardan 30,4 lbs daha hafif olan bir dizi ultra hafif dövme jant üzerinde sürüldüğünden, ağırlık tasarrufu egzozun çok ötesine uzanıyor. Bu büyük bir azalma ve standart donanım olarak seri üretim bir McLaren'e takılan en hafif jantlar olduklarını öğrenmek şaşırtıcı değil. Ön cam bile eskisinden 3,5 lbs daha hafif olduğu için diyete girmiş.