Tamamen Elektrikli Lotus Spor Otomobil 2027'de Emira'yı Emekli Edecek

Yeni modelin temelini yeni nesil Alpine A110 EV ile aynı platform oluşturacak.

Lotus'un tamamen elektrikli yeni spor otomobili, ilk müşteri teslimatları 2027'de başlamadan önce önümüzdeki yıl tanıtılacak. 

Type 135'in temelini Alpine A110 ile aynı Hafif Elektrikli Araç Mimarisi (LEVA) oluşturacak. Diğer elektrikli araçların aksine, Type 135'in batarya paketi  büyük olasılıkla ortadan motorlu bir düzende ön koltukların hemen arkasında yer alacak. Bu sayede Lotus, geleneksel ortadan motorlu spor otomobiller kadar alçakta oturan bir otomobil tasarlarken, daha tanıdık bir ağırlık dağılımı ve yol tutuş dengesi sunacak.

Autocar, platformun 469 beygir ile 872 beygir arasında değişen beygir gücü rakamlarına sahip tek ve çift motorlu konfigürasyonları destekleyeceğini bildirdi. Lotus'un arkadan itişli bir versiyona bağlı kalması bekleniyor, ancak gelecekte gelişmiş tork vektörleme özelliğine sahip dört tekerlekten çekişli bir versiyon fikrine de açık. Hem 66.4 kWh hem de 99.6 kWh batarya paketleri sunulacak ve mimari, hızlı şarjı mümkün kılmak için 800 voltluk bir elektrik sistemi olacak.

Lotus, Type 135'in 10.000 ila 15.000 arasında satabileceğine inanıyor ki bu da yılda satmayı umduğu 5.000 - 6.000 Emira'dan oldukça fazla.

Lotus Tasarım Başkan Yardımcısı Ben Payne, Type 135 hakkında konuşurken Top Gear'a "Bu proje şu anda tüm hızıyla devam ediyor" dedi. "Tasarım, dengelememiz ve kesinlikle doğru yapmamız gereken bir şey, bu yüzden hiç hafife alınmıyor. Çok fazla araştırma yapılıyor. Pek çok şey denendi ve incelendi."

Lotus yeni model için henüz bir isim seçmedi ve baş ticari sorumlu Mike Johnstone'a göre markanın geçmişinden gelen tarihi bir ismi canlandırması mümkün olsa da, bunu yaparsa dikkatli olması gerekecek.

Tarihsel olarak kullanabileceğimiz bir dizi farklı isim var, ancak şu aşamada verilmiş bir karar yok. Eğer eski bir isim kullanacaksanız, bunun gerçekten bir meşruiyete sahip olması gerekiyor" dedi."