1.092 BG Porsche Taycan Turbo GT Tesla Katleden Bir Pist Canavarı

Porsche Taycan 2025'in en yetenekli versiyonu Nürburgring'i 7:07.55 gibi etkileyici bir sürede geçti

Porsche, bu yılın başlarında Taycan prototipiyle Nürburgring'de yeni bir elektrikli üretim aracı tur rekoru kırdıktan sonra, şimdi de Taycan Turbo GT olarak adlandırılan nihai üretim versiyonunu Monterey, Kaliforniya'daki Laguna Seca'da tanıttı ve burada bir tur rekoru daha elde etti.

Porsche'nin EV portföyünün yeni delicesine hızlı amiral gemisi 1.092 bg'ye kadar güç üretiyor ve Porsche'nin GT markalı modellerinin mirasına uygun olarak bir dizi aerodinamik ve şasi yükseltmesiyle kutsanıyor. Ayrıca, opsiyonel Weissach paketi, arka koltukları ortadan kaldırarak ve karbon fiber bir bölme ile değiştirerek ağırlık azaltmaya katkıda bulunur ve aracı iki koltuklu pist odaklı bir güç merkezine dönüştürür.

Taycan Turbo GT, Taycan Turbo S'de kullanılan çift motorlu güç aktarma organlarının yükseltilmiş bir yinelemesine sahiptir. Porsche mühendisleri, yarı iletken malzeme olarak silikon karbür kullanan "daha güçlü ve verimli bir darbe invertörü" tarafından kontrol edilen yeni bir arka elektrik motoru eklemiştir. Ayrıca, şanzıman oranını geliştirdiler ve şanzımanın dayanıklılığını artırdılar.

Sonuç olarak, birleşik güç 777 bg'ye ulaşır. Kalkış kontrolü etkinleştirildiğinde, bu değer 1.019 bg'ye tırmanıyor ve iki saniye için mevcut olan tam 1.092 bg'de zirveye ulaşıyor. Bu rakamlar Taycan Turbo GT'yi, diğer tüm Taycan varyantlarını ve hatta 918 Spyder'ı geride bırakarak bugüne kadarki en güçlü seri üretim Porsche olarak taçlandırıyor. Ek olarak, tork değeri 1,340 Nm gibi müthiş bir değere sahiptir.

Porsche'ye göre, yeni 2025 Taycan Turbo GT 0-97 km/h hızlanmasını 2,2 saniyede veya opsiyonel Weissach paketi ile 2,1 saniyede tamamlıyor. Benzer şekilde 0-200 km/h sprint sırasıyla 6,6 saniye veya 6,4 saniyede tamamlanırken, en yüksek hız 306 km/h

Öne çıkan bir diğer özellik ise Formula E yarışçılarından esinlenerek 10 saniye boyunca ekstra 160 bg gücün kilidini açan Atak Modu. Standart Taycan'da zaten bir "bas-geç" işlevi bulunurken, Atak Modu daha belirgin bir destek sunuyor ve sağ taraftaki kürek kullanılarak etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması daha kolay.