Geely Elektrikli E5 SUV'u Tanıttı

Geely'nin birçok alt markasından biri olan Galaxy, elektrikli SUV modelinin tanıtımını yaptı.

 

Bu yeni modelin önümüzdeki ay Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve biri elektrikli diğeri plug-in hibrit olmak üzere iki küçük SUV ile birlikte pazara sunulması bekleniyor.

Siyah metinli mavi bir kaplama aracın tasarım detaylarının çoğunu gizliyor ancak bazı ilginç unsurlar görülebiliyor. Bunlar arasında bir çift şık LED far ve geleneksel ızgara içermeyen bir ön panel yer alıyor.

SUV'un yan profili yumuşak hatları ve çekici kırışıklıkları ile oldukça geleneksel. Karoser ile aynı hizada duran kapı kollarını ve yıldız şeklindeki siyah ve gümüş jantları da fark edebilirsiniz. SUV'un arka kısmı da LED arka lambalar, bir ışık çubuğu ve akıcı çizgilerle oldukça sade.

Yeni modelin güç aktarma organları hakkında da çok az şey biliniyor. Ancak, temel formda 400 voltluk bir platforma veya amiral gemisi özelliklerinde 800 voltluk bir platforma dayanan elektrikli bir sedan olan Galaxy E8'in gücünü ödünç alabileceğini tahmin ediyoruz. E8'in giriş seviyesi versiyonları arka aksta 200 kW (268 hp) gücünde tek bir motora sahipken, en üst seviye çift motorlu model 475 kW (637 hp) gücünde. E8 62 kWh LFP, 76 kWh LFP ve 75.6 kWh LFP bataryalarla sunuluyor.

Galaxy'nin mevcut modellerinin isimlendirme şemasında plug-in hibrid modeller için 'L' rozeti kullanılırken, marka bataryalı-elektrikli modelleri için 'E' rozetini kullanıyor. Bu fotoğraflar SUV'un E5 olarak adlandırılacağını ortaya koyuyor.

Marka henüz emekleme aşamasında ve 14 ay önce kurulmuş olsa da, Çin genelinde 650 mağazaya sahip ve geçen yıl 83.497 araç sattı.