2026 RS5 Avant Buna Benzerse Audi Kazanacak

Yeni RS5 Avant'ın 2.9 litrelik çift turbolu V6'yı koruması, ancak bir elektrik motoru ekleyerek plug-in hibride dönüştürmesi bekleniyor

Hepimiz hızlı vagonları severiz ve Audi de RS4 Avant'ın yerini alacak yeni bir model geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yeni model RS5 Avant olarak adlandırılacak ve Kolesa'dan dijital sanatçı Kelsonik'in bu illüstrasyonuna benzeyebilir.

Ayrıntılardan bahsetmeden önce, Audi'nin isimlendirmesini değiştirdiğini ve EV modelleri için çift sayıları ayırdığını, bu nedenle RS4'ün RS5 isim plakasına geçeceğini tekrarlamakta fayda var. Casus fotoğrafçılarımız Ocak ayında dar siyah ve beyaz kamuflajlı bir prototip yakaladı ve yerini alacağı model gibi, bu yeni Audi Sport modelinin de markadan beklediğimiz tüm tavırlara sahip olacağı açık.

 Kelsonik'in (Kolesa aracılığıyla) prototip test araçlarına dayanarak hazırladığı bu görseller RS5 Avant'ın yerini aldığı modelden biraz daha alçak ve geniş bir profile sahip olacağını gösteriyor. Ön kısımda, büyük hava girişleri ve bir dizi ince farla tamamlanan daha büyük bir ön ızgara yer alıyor. Aracın yan kısımlarında da değişiklikler yapılmış ve geleneksel kapı kollarından vazgeçilerek gömme kapı kolları tercih edilmiş.

Kapıların şekli büyük ölçüde RS4 Avant ile aynıdır. Aracın arka kısmında, ışık çubuklu yeni LED arka lambalar, difüzörlü arka tampon ve birbirine biraz daha yaklaştırılmış çift oval şekilli egzoz boruları gibi bazı önemli değişiklikler yapılmıştır.

Yeni RS5 Avant'ın mevcut RS4'ün 2.9 litrelik çift turboşarjlı V6 motorunu muhafaza etmesi, ancak bir elektrik motoru ve bir batarya paketi ile eşleştirilerek bir plug-in hibrite dönüştürülmesi bekleniyor. Son RS4 444 hp güç üretirken, RS5 Avant'ın en azından plug-in hibrit Mercedes-AMG C63'ün 671 beygirlik gücüne ulaşması bekleniyor.

Audi'nin yeni modeli bu yılın sonlarında ya da 2025'in başlarında tanıtması ve ardından 2026 model olarak küresel pazara sunması bekleniyor.