Yeni Renault 4 EV, 5'in Crossover Kardeşi Olarak Görüntülendi

Jeep Avenger'ın rakibinin Renault 5 hatch kardeşi ile aynı tek elektrikli motor seçeneklerine ve 52 kWh bataryaya sahip olması bekleniyor

Mini, Beetle ve Chrysler Crossfire gibi otomobilleri bize kazandıran ilk retro patlamasından çeyrek asırdan fazla bir süre sonra Renault, kendi arka kataloğundan bazı ikonların yeniden keşfini açıklamak üzere.

Geçtiğimiz ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda Renault, 1970'lerin orijinaline büyük bir tasarım borcu olan modern bir elektrikli hatch olan yeni 5'in örtüsünü kaldırdı. Ancak 5'in şimşeklerini üzerine çekmekle tehdit eden, bu sayfada gördüğünüz görüntüler, onun ağabeyi olan aynı derecede retro 4 ile ikinci karşılaşmamız.

Esasen 2022'nin 4Ever Trophy konseptinin bir üretim versiyonu olan yeni 4, Renault'nun 1962 ile 1994 yılları arasında sattığı aynı isimli son derece popüler otomobile benzeyecek şekilde tasarlanmış bir crossover. Kabuğun altında, 5 EV ve performans kuzeni Alpine A290 tarafından kullanılan aynı AmpR Small EV mimarisi (daha önce CMF-B-EV olarak biliniyordu) yatıyor. 5 ve Alpine yeni elektrikli Mini Cooper ve S'i hedeflerken, Renault 4 Mini'nin yakında çıkacak olan Aceman'ının yanı sıra Jeep Avenger'ı da hedefliyor.

Test aracının kamuflajı gövdenin çoğunu kaplasa bile, üretim 4'ün tasarımının 4Ever Trophy'nin fuar pistine ilk çıkışından bu yana önemli ölçüde yumuşatıldığını görebiliyoruz. Artık daha alçak, kapı kolları var ve kutu gibi çamurluklar artık eskisi kadar tuhaf değil. Ancak siluet çoğunlukla değişmemiş görünüyor ve Renault ön ve arka kısımdaki değişiklikleri minimumda tutmuş gibi görünüyor.

Burun kamuflajının altında arsız bir retro yüz ve umarız içeride bol miktarda retro dokunuş görmeyi bekliyoruz, ancak bu resimlerde görülen iç mekanın bakışları bol miktarda dijital teknolojiyi ortaya koyuyor ve neyse ki orijinalinde olduğu gibi ön panelden filizlenen devasa bir şemsiye kolu şeklindeki vites kolundan hiçbir iz yok.

hırıltılı eski bir itmeli yanmalı motora bağlanmayacaktır. Bunun yerine 4, 94 bg, 121 bg ve 148 bg'lik varyantlarda 5 ile aynı üç tek motor seçeneğini sunacak. Müşteriler, 5 için mevcut olan seçeneklere benzer şekilde 40 kWh'lik bir batarya veya daha büyük 52 kWh'lik bir paket arasında seçim yapabilecek ve EV'ye 249 mil (400 km) menzil sağlayacak. Bu paketler sırasıyla 80 kW ve 100 kW'a kadar DC hızlı şarjı destekliyor. Ayrıca 5, araçtan şebekeye (V2G) teknolojisini de içeriyor.

Renault, yeniden doğan elektrikli 4'ü ne zaman piyasaya süreceğini henüz açıklamadı, ancak bu sonbaharda Ekim ayında Paris Motor Show'da görme şansımız yüksek.