Alfa Romeo, AB ve ABD Seçimlerine Bağlı Olarak Elektrikli SUV veya Hatch Piyasaya Sürebilir

Şirket ürün planını 2026'ya kadar dondurdu ancak 2027 için ilk modelini hala kesinleştiriyor

Alfa Romeo'nun patronu Jean-Philippe Imparato, şirketin ABD ve Çin pazarları için Ferrari Purosangue'ye benzer tamamen elektrikli bir SUV piyasaya sürmesini çok istiyor, ancak Avrupa seçimlerinin ve ABD başkanlık seçimlerinin sonucunun önceliklerini değiştirmeye zorlayabileceğini kabul ediyor.

İtalyan otomobil üreticisi 2027 yılı için STLA Large platformuyla desteklenen tamamen elektrikli bir fastback SUV planlıyor. Bununla birlikte, Donald Trump'ın ABD seçimlerini kazanması halinde, birçok eyalette yeni yanmalı motorlu araçların satışını yasaklama planlarını ertelemesi veya dondurması mümkündür. Ayrıca Enflasyon Azaltma Yasası teşviklerini de geri alabilir. Böyle bir durumda şirket bunun yerine Avrupa'da küçük bir elektrikli hatchback piyasaya sürebilir.

Imparato, "İçgüdülerim Alfa'ya (Ferrari) Purosangue'ye benzer bir elektrikli spor otomobil vermeyi gerektiriyor, ancak jeopolitiğin ve küresel pazarların nasıl gelişebileceğini de izlemek zorundayız, sonunda daha Avrupa odaklı küçük bir hatchback seçeceğiz" dedi.

Haziran ayında yeni bir Avrupa Birliği parlamentosu seçilirse, 2035 yılına kadar sadece BEV satışlarını zorunlu kılmaya yönelik mevcut planları yeniden gözden geçirebilir.

Alfa Romeo da 2026 yılına kadar ürün planını dondurdu ve 2027 modeliyle ilgili kararını bu yılın sonuna kadar verecek. İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen bir etkinlikte Auto News ile konuşan Imparato, ABD ve Çin pazarlarını hedefleyen büyük bir SUV'un, Avrupa dışındaki satış oranlarını %18'den %40'a çıkarma planının önemli bir parçasını oluşturacağını söyledi.

Şirketin şu anki önceliği alt kompakt bir SUV olan yeni Milano. Bu yeni model hem batarya-elektrikli hem de yanmalı motorlu olarak sunulacak ve Peugeot e-2008 ve Jeep Avenger ile aynı alt yapıyı paylaşacak. Giulia sedan ve Stelvio SUV için de geliştirme çalışmaları devam ediyor.