Honda'nın Lingxi Markasının İlk Elektrikli Aracı Genç Çinli Sürücüleri Etkilemeyi Hedefliyor

Bu yılın sonlarına doğru satışa sunulması planlanan yeni Lingxi L EV 215 beygir gücünde, LFP bataryalara sahip ve Honda Civic'e benzer boyutlarda

Geçen yılın sonlarında konsept olarak ön gösterimi yapılan Honda'nın Çin için yeni oluşturduğu Lingxi elektrikli markasının ilk ürünü, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) ile yapılan açıklamalar sayesinde son haliyle ortaya çıktı. Keskin ve köşeli hatlara sahip bu elektrikli araç genç alıcıları etkilemeyi hedefliyor.

Honda'nın Dongfeng ile ortak girişiminin bir parçası olarak üretilen Lingxi L, tasarımında önemli bir tonlama olsa da, kendisini önizleyen konsept otomobile çok benziyor. Etkileyici tasarım çizgileri ve karmaşık aydınlatma unsurları, Hyundai'nin daha yeni bazı tekliflerinde yaptığı gibi, bu sıradan kompakt sedanı biraz daha büyüleyici hale getirmeye katkıda bulunuyor.

Dingil mesafesi 2.731 mm olan Lingxi L, Honda Civic ile neredeyse aynı boyutta ve dingil mesafesi uzunluğunda sadece 4 mm (0,1 inç) fark var. Civic'in aksine, L modelinde lityum demir fosfat batarya paketi bulunur ve bu da 1,702 kg kadar boş ağırlığa katkıda bulunur.

Batarya paketi boyutu ve menzili ile ilgili ayrıntılar açıklanmamış olsa da, aracın tekerleklere 215 beygir gücüne kadar güç sağlayabilen tek bir elektrik motoruyla donatılacağı doğrulandı.

Buna ek olarak, MIIT'e sunulan belgeler modelin radarla donatılacağını gösteriyor. Bu da L'nin gelişmiş sürücü yardım özellikleri de dahil olmak üzere bazı süslü teknolojilere sahip olacağını gösteriyor. Ne yazık ki, iç mekanını görmek zorundayız.

İlk Çin-yabancı ortak girişimi Lingxi markasını tanıttığında Honda ve Dongfeng, üretilen araçların e:NS elektrikli araç serisinden farklı bir kitleyi hedefleyeceğini ve bu nedenle farklı fiyatlandırmaya sahip olacağını söyledi. MSRP'ler henüz bildirilmemiş olsa da, CNEV Post daha önce markanın daha genç Çinli alıcıları hedeflediğini ve uygun fiyatlı araçlar sunmak için çalışacağını öne sürdüğünü bildirmişti.